O reprezentare a tabloului lui Eugène Delacroix, "Libertatea conducând poporul/ La Liberté guidant le peuple" în care o tânără din popor cu pieptul dezgolit flutură drapelul francez, a fost cenzurată săptămâna aceasta de Facebook. Este ceea ce afirmă un regizor care a folosit imaginea pentru a-şi promova online o piesă de teatru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După un sfert de oră de când am început promovarea, reţeaua a blocat difuzarea justificând că nu este posibil să distribuim o imagine cu nuditate", a spus, pentru AFP, Jocelyn Fiorina. 

După acest răspuns, el a publicat din nou imaginea dar cu o bandă "cenzurată de Facebook" pe sânii femeii.

El a mai încercat în două rânduri, în iunie, să folosească celebrul tablou - care apărea de altfel pe o bancnotă atunci când exista francul - pentru a-şi promova piesa de teatru. Fără succes însă din partea gigantului american. 

Este a treia oară când una dintre postările sale este cenzurată de Facebook. 

"Nu autorizăm reclamele cu nuditate, chiar dacă nu este de natură sexuală. Asta include şi nuditate în scopuri artistice sau educative. Reclamele de acest tip sunt de natură sensibilă şi deci nu sunt autorizate", a fost răspunsul administratorilor reţelei sociale. 

Eugène Delacroix a pictat tabloul, imaginea Revoluţiei, în 1830. Femeia, cunoscută drept Marianne, care se caţără pe vârful baricadei este reprezentată în manieră clasică, îmbrăcămintea şi poziţia în care pozează trimiţând la modele antice. Opera este inspirată de zilele Revoluţiei - 27, 28, 29 iulie 1830, cunoscute ca "Cele trei glorioase". Tabloul a fost vandalizat în 2013, de o femeie l-a mâzgălit la Muzeul Luvru.

Justiţia franceză a respins joi cererea unui utilizator de Internet care reproşa Facebook că i-a închis contul pentru că a publicat o imagine a tabloului "Originea lumii/ L'Origine du monde", un faimos tablou al lui Gustave Courbet, care reprezintă sexul feminin. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.