Expoziţia Universală din 2020 de la Dubai va fi amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni Biroul Internaţional al Expoziţiilor (BIE), decizia fiind aprobată de majoritatea ţărilor membre, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Amânarea Expo 2020 Dubai pentru perioada 1 octombrie 2021 - 31 martie 2022 va fi aprobată formal de Biroul Internaţional al Expoziţiilor (BIE) şi a obţinut până în prezent peste pragul de două treimi necesare", se arată într-un comunicat al organizaţiei internaţionale. 

BIE a recomandat la sfârşitul lui aprilie acest raport, supus deciziei a 170 de state membre, care trebuie să se exprime până la 29 mai.

Din cauza pandemiei, Emiratele Arabe Unite au solicitat oficial la începul lunii aprilie amânarea cu un an a Expoziţiei Universale.   

România urma să participe la Expoziţia Universală de la Dubai (20 octombrie 2020 - 10 aprilie 2021) cu pavilionul "New Nature", un concept bazat pe echilibrul om - natură, care include manifestări umane, dar şi aspecte economice şi ştiinţifice.

Oraşul Dubai a cheltuit miliarde pentru a organiza acest târg internaţional şi miza pe atragerea a 25 de milioane de turişti care să stimuleze economia. 

Economia Emiratului depinde mult de comerţ, de turism şi de domeniul imobiliar, iar restricţiile au lovit dur firmele.                 

Dubai primeşte şi milioane de muncitori străini, dintre care unii au rămas fără slujbe sau fără să fie plătiţi din cauza epidemiei de coronavirus şi a dificultăţilor economice. 

Emiratele Arabe Unite au înregistrat până în prezent mai mult de 14.000 de infecţii şi 126 de decese.                

Fondat în 1928, BIE al cărui sediu este la Paris, organizează evenimente mondiale la fiecare cinci ani care se vor "o vitrină a diversităţii culturale". Supervizează patru tipuri de Expoziţii Internaţionale: Expoziţii universale, Expoziţii specializate, Expoziţii horticole şi Trienala de la Milano.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.