Ministerul Culturii va derula, în perioada 14-16 mai, evenimente pilot care presupun spectacole cu public atât în interior, cât şi în exterior. Acestea vor avea loc în interior la Opera Naţională Bucureşti, la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, iar în exterior la Opera din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Condiţiile de participare la cele patru evenimente vor fi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în baza propunerilor Ministerului Culturii avizate de Ministerul Sănătăţii.

Propunerea Ministerului Culturii este ca la evenimentele pilot organizate în interior să se permită exclusiv accesul persoanelor care au fost imunizate în urma vaccinării.

Evenimentul pilot organizat în exterior va permite participarea persoanelor vaccinate, a celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Accesul la evenimente se face pe baza cărţii de identitate, iar verificarea informaţiilor se va realiza prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

"Sunt încântat de faptul că cele trei instituţii de spectacole din subordinea Ministerului Culturii au răspuns invitaţiei noastre de a organiza aceste evenimente pilot, care vor fi un punct de plecare pentru stabilirea normelor de redeschidere a activităţii cu publicul în sectoarele cultural-creative. A fost un drum anevoios, dar iată că facem primul pas spre revenirea la normalitatea aşa cum o ştiam înainte de pandemie. Participanţii trebuie să ştie, însă, că vor fi monitorizaţi timp de 14 zile pentru a vedea dacă se va înregistra vreun caz de îmbolnăvire sau ne vom bucura de o incidenţă zero, aşa cum s-a întâmplat şi în alte programe pilot desfăşurate în alte ţări. Totodată, doresc să mulţumesc tuturor partenerilor de dialog şi instituţionali care sunt alături de noi pentru a putea implementa eficient cele patru evenimente programate",  a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

Propunerile de evenimentele pilot, coordonate de Ministerul Culturii împreună cu instituţiile din subordine, beneficiază de sprijinul Ministerului Sănătăţii, al Direcţiilor de Sănătate Publică Bucureşti şi Cluj, al Institutului Naţional de Sănătate Publică, al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al Instituţiei Prefectului din Bucureşti şi Cluj. Un rol important în dezvoltarea evenimentelor pilot l-au avut conf. univ. dr. Victor Costache şi coordonatorul ştiinţific al evenimentelor, prof. dr. Cristian Oancea.

Biletele vor putea fi achiziţionate începând de mâine, 11 mai a.c., de pe platformele online ale celor trei instituţii. Persoanele doritoare trebuie să aibă în vedere că există obligativitatea completării tuturor câmpurilor special create pe platformele de ticketing în vederea monitorizării ulterioare.

Calendarul evenimentelor:
14 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aprox. 700; Organizator: Opera Naţională Bucureşti;
15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aprox. 800; Organizator: Teatrul Naţional Bucureşti;
15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „FAUST” de Charles Gounod, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aprox. 800; Organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca;
16 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în exterior, număr participanţi: aprox. 1000; Organizator: Opera Naţională Bucureşti.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.