Prima ediţie a emisiunii „Drumul spre Torino”, program dedicat semifinalei Selecţiei Naţionale 2022 a Eurovision România, va avea loc sâmbătă, 5 februarie, la TVR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, 5 februarie (de la ora 23.00), duminică, 6 februarie (de la ora 22.30) şi luni, 7 februarie (de la ora 22.50), la TVR 1 şi TVR Internaţional, şi la TVR Moldova (9-11 februarie, de la ora 23.05) - gazda emisiunii, Ilinca Băcilă, va prezenta, în premieră şi în exclusivitate, secvenţe de la filmări, impresiile juraţilor, semifinaliştii cu emoţiile şi bucuria de a concura pentru cel mai mare concurs internaţional de muzică din lume.

„Este al cincilea an consecutiv în care fac parte, într-un fel sau altul, din Eurovision. Am reprezentat România în concurs, am fost în juriul naţional, în cel international, am prezentat notele României în faza internaţională, iar anul acesta am ocazia să fiu alături de cei care se luptă pentru a reprezenta, la rândul lor, ţara noastră”, a declarat Ilinca. „De data aceasta, mă voi reîntâlni cu fanii Eurovision din postura de prezentator al celor trei emisiuni în care veţi avea ocazia să cunoaşteţi semifinaliştii ediţiei din acest an”, a adăugat artista.

Pe parcursul acestei serii, telespectatorii îi vor cunoaşte mai bine pe semifinaliştii Selecţiei Naţionale 2022 şi vor intra, alături de organizatori, în febra pregătirilor pentru show-ul din 12 februarie.

Tot începând de sâmbătă, 5 februarie, videoclipurile celor 46 de piese semifinaliste vor fi difuzate în cele trei ediţii ale emisiunii „Drumul spre Torino”, pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul YouTube al TVR şi pe pagina de Facebook Eurovision România.

Săptămâna dedicată semifinalei concursului naţional va continua cu votul publicului. În premieră, fanii îşi vor putea vota favoriţii pe pagina oficială de Facebook a concursului naţional, miercuri, 9 februarie şi joi, 10 februarie, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialişti va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când vom afla şi numele reprezentantului ţării noastre în concursul internaţional Eurovision.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere şi organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.