Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision Song Contest de la Tel Aviv, cântă melodia "On a Sunday" în a doua semifinală, joi, de la ora 22.00, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii din ţările semifinaliste (cu excepţia celor care locuiesc în România) precum şi cei din Germania, Marea Britanie şi Italia vor putea vota "On A Sunday" de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon, sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului. 

Reprezentanta României, Ester Peony, intră în concurs pe poziţia şase, cu melodia "On A Sunday", alături de Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania şi Malta.

"Sunt nerăbdătoare să cânt pentru românii din ţară şi de pretutindeni. După trei luni de pregătiri intense, urmate de mai multe repetiţii pe scena de aici, momentul pe care îl aşteptăm cu toţii a sosit. Sper ca românii din ţară să fie alături de mine în această seară, iar cei din străinătate să voteze pentru calificarea României în marea finală. Pentru ei voi cânta în această seară, iar succesul meu va fi şi al lor!", a declarat Ester Peony.

Semifinala Eurovision va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Liana Stanciu şi Bogdan Stănescu.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Germania, Marea Britanie şi Italia decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în finală.

Chiar dacă telespectatorii din România nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta ţării lor în concurs, votul celor din diaspora poate fi cel care să conteze la calificarea României în finala Eurovision.

Joi seară, voturile românilor din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta, Germania, Marea Britanie şi Italia vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Cei care vor să susţină România, în perioada alocată votării (ce se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 18 piese), pot vota 06 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app. Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.

Românii din străinătate vor putea vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Miercuri, în preziua spectacolului, reprezentanţii României şi cei ai celorlalte ţări care evoluează în a doua semifinală Eurovision au avut două repetiţii. Chiar dacă nu a fost transmisă în direct, a doua repetiţie a contat la fel de mult pentru calificare ca şi semifinala din această seară, întrucât show-ul a fost votat de juriile de specialitate din 21 de ţări, votul lor contând în proporţie de 50%, la fel ca al publicului.

Finala Eurovision 2019 va avea loc sâmbătă, 18 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Evenimentul este urmărit, anual, de aproape 200 de milioane de oameni de pe mai multe continente, iar în România este transmis în exclusivitate de Televiziunea Română.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.