Emmanuel Macron a fost întrebat în cadrul emisiunii „13 Heures” de pe France 2 dacă Papa Francisc va participa la ceremonia de redeschidere a Catedralei Notre-Dame. „Sper că da; în orice caz, îl vom invita”, a declarat şeful statului. „Dar nu este de competenţa mea să răspund în numele lui”, a adăugat el. Preşedintele Franţei a vizitat, vineri, şantierul de reconstrucţie a edificiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului a inspectat noua turlă a Catedralei Notre-Dame din Paris. De asemenea, preşedintele francez i-a adus un omagiu special generalului Jean-Louis Georgelin, care a supervizat reconstrucţia Notre-Dame până la moartea sa accidentală din această vară, prin gravarea numelui său în lemnul turlei. Emmanuel Macron a anunţat, de asemenea, crearea în curând a unui „muzeu al Notre-Dame de Paris”, dedicat „artei” şi „istoriei” catedralei, precum şi celei a Hotel-Dieu, unde ar trebui să fie găzduit.

Miercuri, turla de la Notre-Dame şi-a recăpătat crucea. Supraînălţată de o coroană de aur, aceasta a fost ridicată de o macara şi instalată în vârful noii turle, a cărei restaurare, sub schele, este aproape finalizată.

Guvernul francez va comanda „o serie de şase vitralii pentru capelele laterale sudice ale naosului”. Iar pentru a concepe aceste lucrări din sticlă şi plumb, Emmanuel Macron a anunţat un „concurs care va permite artiştilor contemporani să prezinte (...) o lucrare figurativă”. „Secolul nostru îşi va avea locul printre numeroasele altele care figurează în lucrările acestei catedrale”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.