"Cartea Micilor Scriitori" cuprinde 25 de poveşti, scrise de copii cu vârste între 6 şi 11 ani, care au fost adunate de editura Didactica Publishing House într-un eBook, un demers de promovare a educaţiei alternative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La concursul organizat de editură au participat peste 300 de copii din toată ţara, iar printre subiectele alese de aceştia s-au numărat tematici - fantezie, cu personaje magice, suprarealiste, dar şi probleme actuale, cum ar fi izolarea şi lupta contra noului coronavirus.

A fost odată ca niciodată un pinguin pe nume Poppy, care trăia într-un sătuc în care în fiecare zi ningea. Poppy avea un defect la picioruş, de aceea nu putea face lucruri pe care alţi pinguini le făceau şi pe care şi el şi-ar fi dorit să le facă. Ţinutul era învelit într-o hăinuţă albă, în care cerul împletea zulufi argintii, aşa începe povestea lui Poppy, pinguinul cu patine, imaginată de Alexandra Ioana Lica, în vârstă de 10 ani, publicate de Editura Didactica Publishing House.

Provocarea editurii DPH a fost lansată celor mici în luna iunie, prin intermediul reţelelor de socializare. Peste 300 de poveşti au fost trimise în cadrul concursului, iar 25 dintre acestea au fost alese şi ilustrate în volumul inedit.

Ideea acestui proiect a apărut odată cu analizarea rezultatelor unui sondaj al editurii, care a arătat că, pe perioada şcolii online, materialele alternative au reprezentat o soluţie pentru profesori şi pentru părinţi de a ilustra concepte teoretice, iar cărţile (93%), jocurile educative (75%) şi experimentele (43%) au fost preferate pentru activităţile extraşcolare.

"Editura Didactica Publishing House îşi propune să contribuie la transformarea procesului educaţional într-o activitate distractivă, interactivă, care să le strârnească celor mici curiozitatea. Iar poveştile primite, peste 300, sunt mici lecţii de viaţă, scrise cu cuvinte simple, inspirate din ceea ce simt şi trăiesc ei în viaţa de zi cu zi", a declarat Florentina Ion, fondator EPH.

În eBook-ul "Cartea micilor scriitori", copiii au abordat teme precum lumi fantastice şi magia, ilustrând clasica luptă dintre bine şi rău, valori importante pentru cei mici, cum ar fi prietenia, angoase - trecerea timpului, singurătatea, vise - dar şi întâmplări inspirate din perioada de distanţare socială.

În luna iulie, pe pagina de Facebook a editurii DPH, zilnic, de la ora 17.00, cei mici sunt invitaţi să asculte o poveste citită de autori, actori, persoane publice sau creatori de conţinut care s-au alăturat acestui demers de încurajare a lecturii. Totodată, pe tot parcursul lunii, Editura DPH oferă 50% reducere la orice titlu din portofoliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.