Două tablouri de Pablo Picasso, dintre care unul s-a aflat mai mult de 60 de ani într-o colecţie privată şi nu a fost niciodată în licitaţii, vor face parte dintre "vedetele" vânzării de toamnă la Christie's de la New York în noiembrie, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Femme accroupie en costume turc (Jacqueline)", pe care Christie's a estimat-o între 20 şi 30 de milioane de dolari, "a rămas într-o colecţie privată a unei familii timp de trei generaţii, din 1957, la doar doi ani de la crearea sa", a explicat Christie's într-un comunicat.

Acest tablou, ulei pe pânză este unul dintre numeroasele portrete în care Picasso a reprezentat-o pe Jacqueiline Roque, a doua sa soţie, cu care era căsătorit când a murit la Mougins, în sudul Franţei, în 1973. 

Tabloul face parte din "Colecţia Stella", care cuprinde opere de Joan Miro, Marc Chagall, Henri Matisse, Georges Braque şi Max Ernst, rămasă şi ea în proprietatea aceleiaşi familii timp de trei geenraţii, indică Christie's. Totul va fi scos la licitaţia de toamnă a casei newyorkeze, din 8 până pe 12 noiembrie. 

Un alt tablou de Picasso, insitulat în manieră similară - "Femme accroupie au costume turc - Jacqueline" -, a fost vândut la licitaţie, tot la Christie's, pentru 30 de milioane de dolari în 2007. 

În timpul următoarei vânzări de toamnă, un alt tablou al maestrului, "Mousquetaire a la pipe",  va fi scos la licitaţie, cu o estimare stabilită de Christie's la 30 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.