Două sculpturi reprezentându-i pe actorul Nicu Constantin şi pe scriitorul Elie Wiesel vor fi donate primăriei Bucureşti, acestea urmând să fie incluse în domeniul public, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care va avea loc săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După încheierea actului de donaţie în formă autentică, bunul va fi inclus în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, serviciu public de interes local, instituţiei de profil”, se arată în proiectul de hotărâre.

“Darea în administrare va presupune preluarea, inventarierea, amplasarea şi punerea în valoare a statuii donată”, se precizează în document.

Bustul lui Nicu Constantin este donat de soţia actorului, Măndiţa Constantin.

Bustul scriitorului Elie Wiesel este donat de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”.

În Capitală, a fost inaugurată Piaţa Elie Wiesel în octombrie 2016, în memoria scriitorului şi filosofului israelian de origine română laureat cu Premiul Nobel pentru Pace.

Elie Wiesel a murit în luna iulie a acestui an, la vârsta de 87 de ani. American de origine română, supravieţuitor al Holocaustului, el a fost scriitor, filosof, ziarist, profesor, eseist şi activist pentru drepturile omului.

În anul 1986, Wiesel a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace şi, împreună cu soţia sa, Marion, a înfiinţat Fundaţia pentru Umanitate "Elie Wiesel”.

Elie Wiesel a scris peste 50 de volume, iar prima lui carte, "Noaptea”, publicată în 1955, are la bază experienţele sale de la Auschwitz şi din lagărul de concentrare de la Buchenwald. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.