"Două pe faţă, două pe dos" (Loose Knit), piesa scriitoarei şi scenaristei americane Theresa Rebeck, jucată cu succes pe Broadway şi bine apreciată la Hollywood, va avea premiera pe 14 şi 15 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Atelier a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pusă în scenă în cadrul programului "Uşi deschise pentru toţi", piesa este "una dintre cele mai inteligente comedii de moravuri", după cum o numea The New York Times.

O piesă în care abundă dialogurile spirituale, sarcastice şi amuzante. Un spectacol cu partituri generoase pentru actriţele şi actorii Naţionalului bucureştean: Irina Cojar, Costina Cheyrouze, Lamia Beligan, Brânduşa Mircea, Raluca Petra, Tomi Cristin şi Marius Bodochi, într-un proiect coordonat de Ion Caramitru.

În comedia Theresei Rebeck, cinci femei aflate la a doua tinereţe se întâlnesc săptămânal ca să tricoteze. Dar firul de lână al ghemului nu este principalul fir al poveştii. Aceasta pentru că fiecare dintre cele cinci femei trebuie să facă faţă provocărilor vieţii. Printre trădări şi dezamăgiri, personajele ajung să cunoască puterea vindecătoare a umorului şi iertării. 

Theresa Rebeck este un dramaturg american foarte jucat, cunoscut şi în România cu ocazia unui schimb cultural româno-american derulat în cadrul programului ARTE, în 2010. În America i s-au jucat mai bine de 10 piese, din lista producţiilor teatrale nelipsind "Omnium Gatherum" (scrisă în colaborare cu Alexandra Gersten-Vassilaros), piesa finalistă în concursul pentru decernarea premiului Pulitzer.

The New York Times a făcut referire la Rebeck ca la "unul dintre talentele semnificative ale generaţiei ei". Dintre numeroasele scenarii de televiziune pe care le-a scris se regăsesc cele pentru serialele "NYPD Blue - Viaţă de Poliţist", "Lege şi Ordine: Intenţii Criminale", precum şi seria NBC - "Smash".

"Sunt femeie, sunt americancă, sunt mamă, câteodată scriu pentru televiziune, câteodată scriu scenarii de film; cânt la pian, tricotez, mă cert cu universul; sunt mânioasă, sunt tristă; am o fibră de un realism comic, dar şi o notă de mizantropie şi idealism. Mă puteţi cataloga în multe feluri atât pe mine, cât şi opera mea. Dar eu, personal, aş prefera cel mai mult să fiu considerată dramaturg", spune Theresa Rebeck.

Biletele s-au pus în vânzare la Casa de bilete TNB, precum şi online, pe www.mystage.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.