Scurtmetrajul documentar ”End of Summer”, de Alina Manolache, a fost selectat în competiţia Premiers Pas a celei de-a 47-a ediţii a Festivalului de Film Documentar Visions du Réel de la Nyon, Elveţia, care va avea loc în perioada 15 - 23 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul documentar, care are o durată de 20 de minute, conturează portretul colectiv al unor absolvenţi de liceu din Vama, Bucovina, informează icr.ro.

Documentarul a avut premiera naţională în octombrie 2015, la Astra Film Festival de la Sibiu, fiind singurul scurtmetraj inclus în secţiunea Romanian Competitive.

Filmul este o producţie Aristoteles Workshop, atelier internaţional iniţiat şi organizat de actorul Dan Nuţu, în care profesionişti ai industriei cinematografice îndrumă 12 tineri din Europa Centrală şi de Est în crearea propriului documentar.

”End of Summer" este al doilea scurtmetraj regizat de Alina Manolache, după ”Your Visit Starts Here" (2015). Ruben Agadjanean semnează imaginea, montajul este realizat de Mircea Bobînă şi Gabi Basalici, iar sunetul, de Ciprian Cimpoi şi Dan-Ştefan Rucăreanu.

Protagoniştii sunt Lucian Ciocan, Ionuţ Lupaşcu, Georgel Lucan, Cezar Roman, Adi Petru, Ciprian Cojocari, Călin Balmoş, Paul Sasu şi Andrei Predescu.

Alina Manolache a urmat cursurile secţiei Foto-Video din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti şi École Supérieure d'Art et Design din Grenoble.

Festivalul Internaţional de Film Documentar Visions du Réel este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de gen din lume. În secţiunea Premiers Pas sunt selectate proiecte ale tinerilor debutanţi, cu un caracter experimental şi un concept bine închegat. Toate filmele care concurează pentru premiul acestei secţiuni sunt prezentate în premieră mondială sau internaţională.

Proiecţiile documentarului ”End of Summer"  sunt programate pentru 20 aprilie, de la ora 18.15, la Capitole Fellini, şi 22 aprilie, de la ora 15.45, la Colombière Grande Salle.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.