Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) anunţă, miercuri, că atacul care a vizat site-ul propriu a fost de tip DDoS, dar nu a dus la perioade de indisponibilitate, însă specialiştii au întrerup accesul la site timp de 30 de minute, în jurul orei 07.00, pentru a filtra traficul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), dnsc.ro, a fost vizat astăzi, 31 ianuarie, începând cu ora 1.00 AM de un atac de tip DDOS. Acest tip de atac implică generarea unui val de cereri de conexiune la adresa site-ului şi are ca scop principal afectarea funcţionalităţii în parametri normali a site-ului, prin încetinirea sau oprirea activităţii acestuia”, a transmis, miercuri, DNSC, într-un comunicat de presă.

Specialiştii precizează că site-ul DNSC nu a avut perioade de indisponibilitate pe parcursul atacului, iar pentru a filtra traficul legitim de cel iniţiat de atacatori specialiştii au întrerup accesul la site timp de 30 de minute, în jurul orei 7.00 AM.

”Nu au fost afectate alte servicii, nu au fost exfiltrate date”, a mai precizat instituţia.

Specialiştii transmit o serie de recomandări în cazul unui atac DdoS, deşi nu există soluţii pentru a evita complet un atac DdoS.

  • Implementarea unui serviciu de protecţie împotriva DDoS (care detectează traficul anormal şi îl redirecţionează)
  • Realizarea unui plan în caz de dezastru pentru a asigura eficienţa comunicării, ameliorării şi recuperării în contextul unui atac DDoS

Pentru a evita compromiterea dispozitivelor utilizatorilor şi includerea acestora într-un botnet care lansează atacuri DDoS, există următoarele soluţii:

  • Utilizarea unei soluţii antivirus
  • Instalarea unui firewall şi configurarea acestuia astfel încât să restricţioneze traficul care vine spre sau pleacă dinspre dispozitiv
  • Implementarea unor bune practici de securitate în sensul minimalizării accesului altor persoane la informaţiile de pe dispozitiv şi gestionării traficului nedorit

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.