Discovery va lansa în 2020 un serviciu de streaming video on demand cu programe BBC Natural History, un parteneriat de conţinut pe 10 ani în valoare de mai multe milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discovery Inc. şi BBC Studios au anunţat luni încheierea mai multor acorduri de colaborare, scrie The Hollywood Reporter.

Detaliile financiare ale parteneriatul pe zece ani nu au fost dezvăluite.

Discovery va deveni gazda exclusivă a programelor de istorie naturală realizate de BBC - inclusiv „Planet Earth”, „Blue Planet” şi franciza „Life” - pentru SVOD (streaming video on demand).

În acord este inclus şi serialul „Dynasties”, narat de Sir David Attenborough, dar şi viitoare seriale comandate BBC.

Acordul cuprinde drepturile de difuzare online a sute de ore de programe BBC şi acoperă teritorii din afara Marii Britanii, Irlandei şi Chinei. 

Discovery va completa pachetul BBC cu producţii proprii de istorie naturală.

Viitorul serviciu de streaming, care nu are încă un nume, va costa utilizatorii între 3 şi 5 dolari pe lună, potrivit lui David Zaslav, CEO al Discovery.

Unele dintre programele BBC Natural History vor fi difuzate pe canalele lineare ale Discovery. „Cea mai importante parte a lor va merge direct în casele oamenilor din întreaga lume”, a mai spus Zaslav.

BBC and Discovery au mai anunţat că au ajuns la un acord privind împărţirea canalelor britanice în joint venture-ul UKTV. Discovery a preluat 50% din UKTV anul trecut, ca parte a achiziţiei Scripps Networks Interactive de 14,6 miliarde de dolari. 

BBC Studios va avea controlul deplin asupra a şapte posturi de divertisment, precum W, Dave, Gold şi Alibi, iar Discovery va prelua controlul canalelor de lifestyle precum Good Food, Home şi Really.

Ca parte a acordului UKTV, BBC Studios va face plăţi totale de 173 de milioane de lire sterline către Discovery.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.