Dirijorul francez Olivier Robe revine la Sala Radio, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, miercuri, de la ora 19.00, într-un concert care va avea drept protagonişti pianiştii Cristian Niculescu şi Zsuzsa Bálint.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima lucrare pe afişul serii va fi „Două Intermezzi”, op. 12, de George Enescu, urmată de două concerte de J. S. Bach: „Concertul nr. 1 în do minor pentru două piane şi orchestră” şi „Concertul nr. 3 în do minor pentru două piane şi orchestră”. Programul se va încheia cu „Simfonia nr. 5 în si bemol major”, de Franz Schubert.

Cristian Niculescu şi Zsuzsa Bálint formează un duo pianistic din anul 2012 şi au concertat în special în Germania, unde au fost invitaţi la festivaluri, ca solişti ai unor ansambluri camerale, precum Kammerensemble der Berliner Symphoniker, şi alături de Orchestra de Cameră Berliner Camerata, de la Philharmonie Berlin.

Apreciat de celebrul profesor Jorma Panula pentru abilităţile, talentul şi flerul său artistic, Olivier Robe a colaborat cu orchestre de primă mărime din Europa. De mai mulţi ani, Olivier Robe lucrează, alături de Philippe Herreweghe, cu instrumente de epocă, realizând programe din repertoriul clasic şi romantic, înregistrate pentru Harmonia Mundi cu Orchestra Champs-Elysées din Franţa.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe  radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro.

Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona online, prin reţeaua bilete.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.