Dirijorul Charles Dutoit, director artistic al Royal Philharmonic Orchestra, acuzat de şase femei de agresiune sexuală, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Charles Dutoit, în vârstă de 81 de ani, a transmis un comunicat împreună cu orchestra în care se arată că cele două părţi au fost de comun acord ca dirijorul să nu mai apară în concertele imediat următoare.

„Aceste acuzaţii sunt luate foarte în serios de către orchestră”, iar Royal Philharmonic Orchestra crede că adevărul va trebui deteminat printr-o procedură legală. „Lui Charles Dutoit trebuie să i se acorde şansa de a căuta consiliere legală şi să conteste aceste acuzaţii”.

Între timp, San Francisco Symphony, Boston Symphony Orchestra şi Sydney Symphony Orchestra au renunţat la serviciile lui, iar orchestre din New York, Chicago şi Cleveland au anulat apariţiile lui Dutoit - care a participat anul acesta şi la Festivalul „George Enescu”.

Incidentele la care se face referire în acuzaţii au avut loc în perioada 1985 - 2010. Între femeile care acuză se numără mezzosoprana Paula Rasmussen, retrasă acum din activitate, şi pianista Jenny Q Chai, care susţine că a fot agresată pe când avea 17 ani. 

De origine elveţiană, Dutoit a debutat ca dirijor în 1959, după ce o scurtă perioadă a cântat la violă. A câştigat două premii Grammy şi multe alte dictincţii. A fost director artistic al Montreal Symphony Orchestra timp de 25 de ani şi a colaborat zece ani cu Orchestre National de France.

Cu Royal Philharmonic Orchestra a început colaborarea în 2009, iar contractul său urma să se încheie în 2019, când este programat să primească un nou titlu onorific de dirijor pe viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.