O carte în care scriitoarea Virginia Woolf îşi împărtăşeşte gândurile despre cei mai buni şi cei mai slabi autori din lumea literară va fi scoasă la licitaţie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Really and Truly: A Book of Literary Confessions” va fi vândută prin Dominic Winter Auctioneers din Gloucestershire.

Ea include răspunsurile mai multor autori legat de „cel mai mare geniu” şi „cel mai slab scriitor englez”. 

Virginia Woolf şi Margaret Kennedy se numără între cei care şi-au împărtăşit părerile legate de contemporani, cu câte zece seturi de răspunsuri scrise de mână, care datează din 1923 - 1927.

Au fost adresate 39 de întrebări, de la „care este cel mai mare scriitor de proză din toate timpurile” la care cred că este „cel mai slab dramaturg englez în viaţă”.

Cartea a fost descoperită de nepotul lui Kennedy, William Mackesy, în timp ce sorta lucrurile răposatei lui mame.

„Cele mai amuzante sunt, poate inevitabil, chestiunile legate de cei neagreaţi. DH Lawrence şi James Joyce sunt amândoi consideraţi cei mai supraestimaţi autori englezi în viaţă. Este interesant cum se schimbă percepţiile, mai ales cât de puţin sunt menţionaţi cei care acum sunt cei mai sărbătoriţi scriitori din acea vreme”, a spus el.

Este estimat că volumul va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 4.000 şi 6.000 de lire sterline.

Chris Albury, reprezentant al casei de licitaţii, a menţionat: „În mai puţin de 100 de cuvinte scrise de mână, în cerneala ei specială mov, Virginia Woolf ne spune atât de multe despre pasiunile şi aversiunile ei literare. Poţi citi o biografie întreagă pentru a căuta astfel de fragmente, iar aici totul e pus pe două pagini. Este cu adevărat o bijuterie literară unică”.

Răspunsurile Virginiei Woolf datează din mai 1924.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.