Fostul jurnalist Felix Rache, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, a anunţat, marţi, de Ziua mondială a libertăţii presei, instituirea "Premiului Simona Catrina" pentru jurnaliştii buzoieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dragi ziarişti şi foşti colegi, Ziua internaţională a libertăţii presei îmi dă din nou ocazia să vă mulţumesc pentru contribuţia constantă pe care o aveţi la bunul mers al societăţii şi să vă transmit cele mai bune gânduri. Deşi uneori politicienii par să uite importanţa muncii voastre, evenimente tragice precum războiul de astăzi din Ucraina ne reamintesc tuturor unde pot duce suprimarea libertăţii de expresie şi transformarea presei într-un simplu instrument de propagandă al puterii”, scrie Felix Rache într-un comunicat de presă remis marţi.
 
Premiul instituit de Rache cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei se va numi „Premiul Simona Catrina”, va premia anual cel mai bun reportaj apărut în presa buzoiană şi se doreşte a fi un omagiu adus fostei jurnaliste Simona Catrina, decedată în martie 2017, la 49 de ani.
 
„Pentru că judeţul Buzău a avut mereu jurnalişti talentaţi şi îmi doresc ca această tradiţie să continue mult timp de-acum încolo, aş vrea să vă anunţ astăzi instituirea "Premiului Simona Catrina" pentru reportaj. Premiul este un omagiu adus talentatei jurnaliste buzoiene Simona Catrina, fosta noastră colegă plecată mult prea devreme dintre noi, şi va recompensa anual cel mai bun reportaj apărut în presa buzoiană. Valoarea premiului, acoperită integral de mine, fiind de 1000 de euro” spune Rache. 
 
Potrivit lui Felix Rache juriul care va decide anul  cel mai bun reportaj publicat  de presa din Buzău va fi alcătuit din ziarişti de la toate instituţiile media din judeţul Buzău.
 
„Simona Catrina a fost un condei aparte în presa românească. Născută la Buzău, a terminat liceul "Mihai Eminescu" din Buzău şi apoi Facultatea de Litere la Bucureşti. Jurnalistă şi scriitoare cu mult umor şi ironie fină, Simona a scris pentru "Naţional", "Libertatea", revista "Tango" şi multe alte publicaţii. Instituirea unui premiu pentru jurnalism în amintirea sa sper să îi inspire pe tinerii jurnalişti din Buzău să fie mai buni, profesionişti şi dedicaţi acestei frumoase meserii”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău Felix Rache.
Felix Rache este fost jurnalist la Antena 3 şi Catavencii, fost purtător de cuvânt al PRO România şi consilier pe partea de comunicare  în Guvernul condus de Mihai Tudose. Din anul 2020 el este vicepreşedinte al CJ Buzău. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.