Jurnalistul Dan Lungu, corespondent News.ro şi Radio Reîntregirea, a câştigat concursul Reporter şi Blogger European 2016 la categoria reportaj, anchetă şi interviu, potrivit ec.europa.eu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reportajele ”La o lună de la atentate, pe Aeroportul din Bruxelles pasagerii stau ore în şir la cozi, chiar şi sub cerul liber”, ”Bruxelles după atentate: Nu răzbunarea e soluţia. Nu ura e răspunsul. Faptul că mergem înainte cu fruntea sus îi descurajează pe terorişti” şi ”Românii din Marea Britanie se tem pentru locurile de muncă: După rezultatul referendumului, ascultăm la radio, citim pe internet să aflăm ce se va întâmpla” sunt materialele apărute pe site-ul Agenţiei de presă News.ro sub semnătura lui Dan Lungu care au fost premiate.

Jurnalistul a mai fost premiat şi pentru patru articole apărute în Transilvania Business şi la Kapital TV Alba.

Presă audio, presă scrisă şi online, opinie/ editorial, reportaj/ anchetă/ interviu şi blog sunt cele cinci categorii la care au fost acordate premii. Pentru categoriile presă video, galerie şi social media admin, juriul a considerat că materialele înscrise nu au avut calitatea necesară pentru a fi premiate.

La ediţia 2016 s-au înscris 45 de concurenţi, cu 206 de materiale, la 8 categorii. Câştigătorii vor primi ca premiu o tabletă iPad, în cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc pe data de 15 decembrie.

Juriul a fost format din Ioana Avădani (directorul Centrului pentru Jurnalism Independent) , Mihai Rădulescu (TVR), Victor Kapra (blogger), Bianca Toma (expert din partea DC Communication SRL – contractor al Reprezentanţei Comisiei Europene pentru acest concurs) şi Răzvan Szabo (din partea Reprezentanţei Comisiei Europene); pentru categoria ”Social media admin” membrii juriului au fost Victor Kapra, Iulia Badea-Gueritee (din partea Reprezentanţei Comisiei Europene) si Vadim Baltag (expert din partea DC Communication SRL).

Concursul pentru jurnalişti şi bloggeri care abordează teme europene este organizat de reprezentanţa Comisiei Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.