„CUTInE”, de Andra Burcă, un spectacol compus din dans, mişcare şi emoţie dedicat spectatorilor cu vârste de până la 3 ani, va avea premiera în Sala Mică a Teatrului „Ion Creangă” pe 10 iulie, la ora 18:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii vor putea explora un spaţiu construit din cutii supradimensionate şi vor experimenta alături de actori, construind şi deconstruind pentru simpla bucurie a jocului.

„CUTInE” este creat şi regizat de coregrafa Andra Burcă, cu participarea actorilor Eliza Teofănescu şi Tudor Morar. Din echipa de creaţie fac parte Andrei Răduţ, autorul scenografiei, şi Radu Mihalache, care semnează muzica. 

Absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti, cu o dublă specializare în Coregrafie şi Pedagogie Teatrală, Andra Burcă activează atât în România, unde a colaborat cu Teatrul „Ion Creangă” şi Teatrul Gulliver din Galaţi, cât şi în Italia, unde a colaborat cu Teatrul La Baracca Testoni Ragazzi din Bologna, pentru spectacole dedicate copiilor de vârstă mică şi foarte mică.

Realizat în regim de co-producţie, în cadrul proiectului european MAPPING - A Map on the aesthetics of performing arts for early years, co-finanţat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, spectacolul se înscrie în demersurile Teatrului „Ion Creangă” de promovare a teatrului prin mijloace specifice Educaţiei Timpurii în rândul celor mai tineri spectatori: copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 6 ani.

Aceste demersuri, reunite în Programul „Educaţia Timpurie. Teatru pentru 0 - 6 ani”, reprezintă un pilon repertorial al Teatrului „Ion Creangă” încă din anul 2005.

Spectacolul se va juca în perioada următoare atât în Sala Mică a Teatrului „Ion Creangă”, cât şi în amfiteatrul VăraTIC din grădina Casei Eliad, calendarul detaliat fiind disponibil pe site-ul teatrulioncreanga.ro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.