Curtea Supremă de justiţie din Brazilia a anulat joi decizia privind înlăturarea programului special Netflix în care Iisus este prezentat drept homosexual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un judecător brazilian a decis miercuri ca satira „Prima ispitire a lui Hristos/ A Primeira Tentação de Cristo” să fie înlăturată de pe platforma Netflix. Benedicto Abicai a precizat că decizia temporară va linişti spiritele până ce o decizie finală va fi luată de o curte superioară de justiţie. El a spus că „dreptul la libertatea de exprimare nu este absolut”.

Preşedintele Curţii Supreme, Dias Toffoli, a declarat joi că platformei Netflix trebuie să îi fie permis să distribuie show-ul, susţinând că libertatea de exprimare este fundamentală într-o democraţie.

„Nu poate fi presupus că o satiră are capacitatea de a slăbi valorile credinţei creştine”, a spus judecătorul, citat de BBC. 

Brazilia găzduieşte cea mai mare comunitate catolică din lume, dar şi o comunitate evenghelică în expansiune, care are influenţă politică.

„Prima ispitire a lui Hristos” a stârnit nemulţumiri în rândul brazilienilor încă de la lansare, pe 3 decembrie. Peste 2,3 milioane de persoane au semnat o petiţie în care era cerută eliminarea programului special. Realizatorii lui au fost acuzaţi de blasfemie, iar sediul companiei Porta dos Fundos din Rio de Janeiro, ce a produs satira pentru Netflix, a fost atacat cu cocktailuri Molotov în ajunul Crăciunului.

În film, Iisus îl aduce acasă pe iubitul lui, Orlando, pentru a-l prezenta Familiei Sfinte cu prilejul celei de-a 30-a aniversări a lui. Din distribuţie fac parte Gregório Duvivier şi Fábio Porchat.

Porta dos Fundos a câştigat un premiul Emmy pentru programul special de Crăciun din 2018, „The Last Hangover”, în care Iisus şi discopolii erau prezentaţi după o noapte de petrecere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.