Un număr de 19,3 milioane de telespectatori au urmărit, duminică seară, pe canalul TF1, finala Cupei Mondiale 2018 dintre Franţa şi Croaţia, care le-a adus francezilor cel de-al doilea trofeu din istorie, potrivit datelor oferite de Médiamétrie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Difuzat la ora 17.00, ora Franţei, audienţa meciului reprezintă un record pentru canal, de la începutul anului. 

TF1 a înregistrat şi un vârf de audienţă de 22,3 milioane de telespectatori. Este cea mai bună audienţă a anului, bătând scorul semifinalei dintre Belgia şi Rusia, care a fost urmărită de 19,1 milioane de telespectatori, marţi seară, pe TF1, devenind cea mai bună audienţă a postului de televiziune din 2016. 

Audienţa finalei este cea mai bună pentru un meci de fotbal din 2002. 

Chiar dacă audienţa finalei este foarte mare, nu reprezintă un record absolut pentru canalul care a depăşit în mai multe rânduri 20 de milioane de telespectatori în timpul precedentelor Cupe Mondiale, în special la cele din 1998 şi 2006. 

Reprezentativa Franţei a câştigat Cupa Mondială la fotbal pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins, duminică, la Moscova, cu scorul de 4-2 (2-1), selecţionata Croaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.