Michel Drucker, prezentator vedetă al postului France 2 şi fost jurnalist sportiv, a asistat la finala Cupei Mondiale Franţa-Brazilia din 1998 împreună cu câinele Zaza, în faţa televizorului "cu sunetul închis" pentru " a comenta" meciul "în direct din patul său", relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat agenţiei franceze de presă, Drucker povesteşte că în ziua finalei era în patul său, "cu câinele Zaza, un mic ogar, în faţa televizorului. Am redus sonorul foarte încet şi am comentat victoria lui Zidane şi a colegilor lui pe toată durata primei reprize şi doar o parte din cea de-a doua pentru că am vrut să ascult puţin comentariul prietenului meu Thierry Roland".

"În ianuarie 1998, Marc Tessier, pe atunci preşedinte al France TV, m-a întrebat dacă vreau să revin la microfon ca reporter de fotbal pentru Cupa Mondială. Am fost foarte tentat, dar nu mai comentasem de 12 ani. Aş fi fost plecat şase luni pe toate stadioanele din Europa şi din lume pentru a mă pune în locul şi în memoria unei generaţii de jucători pe care nu-i cunoşteam. De teamă că nu voi fi pregătit, am refuzat", a mărturisit Drucker. 

Prezentatorul a mai afirmat că "a prevăzut deja să comenteze în direct din pat anumite meciuri ale Cupei Mondiale de anul acesta, şi finala, bineînţeles". "Mai întâi, pentru a mă încălzi, voi comenta primul meci al echipei Franţei în faţa Australiei, pe 16 iunie. Asta mă va menţine în formă intelectuală. Nu se ştie niciodată când este nevoie de un bătrân comentator. În final, sunt pregătit!". 

Michel Drucker spune că a relatat de la cinci cupe mondiale. "Ultima a lui Pelé în 1970 din Mexic, cea din 1974 cu victoria Germaniei lui Beckenbauer, în 1978, în Argentina, cu echipa Franţei a lui Platini, şi cea din 1982, în Spania, cu drama lui Battiston accidentat de portarul german Schumacher, Franţa ar fi trebuit să câştige şi să fie în finală. Am terminat în 1986, din nou în Mexic, unde am comentat faimoasele prelungiri dintre Franţa şi Brazilia, în sferturile de finală când Luis Fernandez ne-a calificat. Am spus adio fotbalului în 1986 pentru a mă consacra 100% emisiunilor de divertisment".

Amintirea cea mai frumoasă din finala Cupei Mondiale 1998, când Franţa a câştigat, este pentru Drucker "imaginea lui Laurent Blanc care sărută capul portarului Fabien Barthez. Păstrez fotografia în birou. De altfel, Barthez a venit la o emisiune şi eu l-am sărutat pe cap. Şi nu mai spun de cele două goluri ale lui Zidane, evident".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.