„Criminali cu sânge-rece”, „Copii după gratii” şi „Primele 48 de ore” sunt recomandările postului Crime+Investigation în luna ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Criminali cu sânge-rece”, sezoanele 4 şi 5, vor fi difuzate din 3 ianuarie, de luni până vineri, de la ora 12.50, pe Crime+Investigation. 

Pe întinsul teritoriu alb nord-american, în Alaska, oamenii dispar într-un ritm extrem de ridicat. Este locul în care, dacă vrei, te poţi îndepărta de orice, unde poţi trăi la limita subzistenţei şi unde rămâi ascuns dar în acelaşi timp, la vedere. Pentru un criminal, acest teritoriu vast este acoperirea perfectă pentru a comite crima perfectă.

Prezentat din perspectiva membrilor familiei, a anchetatorilor şi, uneori, a răpitorilor lor, seria „Criminali cu sânge-rece” spune poveştile victimelor unor crime violente care luptă să supravieţuiască vicisitudinilor naturii şi a brutalităţii omului.

„Copii după gratii: sentinţă pe viaţă sau eliberare condiţionată”, sezonul 2, este programat din 4 ianuarie, marţi, de la ora 23.00. 

În SUA, mii de deţinuţi ispăşesc condamnări pe viaţă, fără eliberare condiţionată, pentru infracţiuni comise când erau minori, dar sentinţele le-ar putea fi reanalizate în urma unei hotărâri recente a Curţii Supreme a Statelor Unite ale Americii conform căreia termenele de viaţă obligatorii fără posibilitatea de eliberare a minorilor reprezintă o încălcare a celui de-al optulea amendament.

Acest documentar serial aduce în prim plan poveştile a opt tineri condamnaţi care speră să îşi recapete libertatea în urma rejudecării cazurilor lor. Emisiunea prezintă crimele comise, precum şi noile dovezi care au ieşit la lumină şi desfăşurarea procesului de rejudecare.

Fiecare episod prezintă mărturiile exclusive ale tinerilor condamnaţi, precum şi opiniile psihologilor criminalişti şi ale oamenilor legii.

„Primele 48 de ore”, sezonul 24, prima parte, va fi difuzat din 27 ianuarie, joia, de la ora 22.00. 

În medicină este numită „ora critică”. În anchetele penale, vorbim despre „primele 48 de ore”. Întrebaţi orice detectiv - absolut toţi vă vor spune că, dacă nu au o pistă, un suspect sau o arestare în 48 de ore de la producerea evenimentului, şansele lor de a rezolva cazul sunt reduse la jumătate.

Cu o grafică stilizată care seamănă mai degrabă cu o dramă TV decât cu un reality show, seria urmăreşte detectivii criminalişti în aceste ore critice, luptându-se cu timpul pentru a rezolva cazurile. Fiecare episod îi prezintă timp de o oră pe unii dintre cei mai buni detectivi criminalişti, pe măsură ce urmăresc cazuri complicate, în ritm alert, ce se intensifică din ce în ce mai mult odată cu trecerea celor 48 de ore critice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.