Orchestra filarmonică de la Teatrul Scala din Milano a anunţat anularea următoarelor cinci concerte din turneul european din cauza noului val al epidemiei de Covid-19 care a izbucnit pe continent, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orchestra filarmonică de la Scala a declarat că a fost nevoită să „suspende, preventiv” concertele programate pe 25 ianuarie la Alicante, pe 26 ianuarie la Madrid, pe 27 la Barcelona, precum şi datele de la Paris din 28 şi 29 ianuarie”. 

O măsură luată pentru „a asigura siguranţa muzicienilor şi a tuturor colaboratorilor” turneului european al prestigioasei orchestre. „Conducerea Filarmonicii de la Scala încearcă să reprogrameze concertele cât mai repede posibil”, a precizat orchestra în comunicat. 

Concertul de deschidere al turneului, prevăzut pentru 24 ianuarie la Milano, este în schimb menţinut. Condusă de directorul muzical al Filarmonicii, Riccardo Chailly, orchestra de la Scala va prezenta în Spania, apoi în Franţa, un program „de o frumuseţe rară”, aşa cum au transmis muzicienii. 

Stagiunea muzicală prezintă a cincea simfonie de Ceaikovski, „The Firebird”, şi două suite de Stravinsky, precum şi o operă inedită a compozitorului iralian Giorgio Battistelli. „Le mulţumesc tuturor muzicienilor care, după ce au depăşit cele mai negre luni, pregătesc cu entuziasm această următoare aventură artistică”, a spus în octombrie Riccardo Chailly. 

Orchestra Teatrului Scala din Milano a participat în septembrie 2021 la Festivalul Internaţional „George Enescu” sub bagheta dirijorului Andrés Orozco-Estrada. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.