O galerie de artă digitală urmează să fie deschisă în Coventry, inaugurare ce face parte din evenimentele dedicate Oraşului Culturii din Marea Britanie, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reel Store va fi deschisă în primăvară, în fosta clădire care a aparţinut publicaţiei Telegraph.

Prima sa expoziţie majoră va prezenta imagini create cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a „reimagina” vederi ale spaţiului captate de sateliţii şi telescoapele NASA.

Galeria a fost parţial finanţată de Fondul Guvernului pentru Construire.

După deschiderea Hotelului Telegraph pe acelaşi amplasament, se lucrează la transformarea vechiului magazin de role de hârtie pe care erau tipărite ziarele oraşului.

Spaţiul principal de expoziţie include 14 proiectoare laser 4K şi un sistem de sunet.

Intitulată „Machine Memoirs: Space” de artistul Refik Anadol, această primă mare expoziţie prezintă 2 milioane de imagini, disponibile public, ale spaţiului realizate de NASA şi Staţia Spaţială Internaţională ce „captează cele mai profunde regiuni ale spaţiului”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.