Ateliere de artă şi muzeologie pentru copii vor fi organizate la Muzeul Naţional Cotroceni în cadrul proiectului "Cotroceni Summer School", în perioada 6-31 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cotroceni Summer School este un proiect desfăşurat în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, cu sprijinul EximBank şi Banca Transilvania şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Cotroceni Summer School îşi propune crearea unui cadru în care copiii vor descoperi patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, dezvoltându-şi potenţialul şi creativitatea.

Atelierele creative sunt construite sub forma unei tabere de vară, prin intermediul căreia participanţii vor experimenta meseriile de bază dintr-un muzeu: muzeograf, restaurator, curator, ghid.

Acestea se vor desfăşura conform următorului program: 6-10 iulie - atelierul de curatoriat; 13-17 iulie - atelierul de cercetare istorică; 20-24 iulie - atelierul de restaurare; 27-31 iulie - atelierul de ghidaj. 

"Proiectul a fost conceput pornind de la ideea de a împărtăşi copiilor importanţa patrimoniului cultural şi de a le face cunoscute activităţile care stau la baza protejării şi promovării acestuia. Scopul proiectului este de a promova educaţia şi prin intermediul patrimoniului Muzeului Naţional Cotroceni, prin experimentare directă. Copiii vor putea descoperi astfel obiectele din muzeu, cu sprijinul specialiştilor care au grijă de patrimoniul actual cu implicare şi multă pasiune. Având în vedere misiunea Muzeului Naţional Cotroceni, ca muzeu de artă, dar şi ca spaţiu memorial, atelierele vor pune un accent deosebit şi pe impactul pe care regina Maria l-a avut asupra acestei locaţii", a declarat Liviu Jicman, director general al Muzeului Naţional Cotroceni.

Proiectul pilot urmăreşte dezvoltarea unor ateliere de educaţie non-formală care vor putea deveni parte integrantă din oferta Muzeului Naţional Cotroceni în legătură cu educaţia privind patrimoniul cultural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.