Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, se va afla la Paris, unde va susţine trei concerte în zilele de 27 şi 28 noiembrie, în deschiderea Sezonului Cultural România - Franţa 2019. România propune publicului francez, şi nu numai, peste 200 de proiecte într-un demers unic de diplomaţie publică, economică şi culturală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertele vor avea loc la Domul Invalizilor, alături de Ansamblul Instrumental din Paris, dirijat de Christian Ciucă, la Centrul Naţional de Artă şi Cultură Georges Pompidou şi la Catedrala St. Clotilde. 

La evenimente vor lua parte preşedinţii celor două state, Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis. 

Evenimentele de la Paris vor fi urmate de un turneu internaţional al Corului Madrigal în oraşele Lyon, Bordeaux şi Geneva.

"Corul Madrigal - Marin Constantin îşi reconfirmă statutul de ambasador cultural absolut al României în lume, aducând celebrul sunet care l-a consacrat în ultimii 55 de ani în cele mai importante centre culturale din Franţa. Este foarte important să înţelegem cât de necesară este pentru România reconstrucţia mişcării corale, atât pentru rolul educativ şi cultural pe care aceasta îl serveşte, cât şi pentru marea misiune de schimbare a imaginii de ţară”, a declarat Emil Pantelimon - managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.

În 27 noiembrie, la Domul Invalizilor din Paris, va avea loc primul concert al turneului, care deschide oficial Sezonul. Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” va interpreta, alături de Ansamblul Instrumental din Paris, dirijat de Christian Ciucă, „Requiem”-ul lui Gabriel Fauré. Evenimentul este urmat de inaugurarea expoziţilor româneşti de la Centrul Naţional de Artă şi Cultură Georges Pompidou, unde corul, sub conducerea Annei Ungureanu, va interpreta un repertoriu exclusiv românesc, în prezenţa oficialităţilor şi a celor doi preşedinţi de stat. Pe 28 noiembrie, ansamblul va concerta la Catedrala St. Clotilde, urmând ca pe 29 noiembrie vocile emblematice ale madrigaliştilor să răsune în Biserica Saint Martin d’Ainay din Lyon.

Ultimul recital pe care Corul Madrigal îl va susţine în Franţa va avea loc pe 1 decembrie, în Biserica Notre-Dame din Bordeaux. Turneul internaţional al ansamblului coral românesc se va încheia în Elveţia, prin concertul din 3 decembrie, susţinut la sediul Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale din Geneva.

Corul Madrigal a mai fost prezent în Franţa în anul1992, în cadrul Sărbătorilor Patrimoniului Mondial. Marin Constantin, fondatorul prestigiosului ansamblu şi dirijorul corului la momentul respectiv, a primit atunci titlul de Ambasador al Bunăvoinţei al UNESCO, fiind singurul român căruia i s-a acordat această distincţie. Tot atunci, Federico Mayor, directorul general al ONU, s-a referit, în discursul său la adresa Corului Madrigal, ca la „un bun autentic al Patrimoniului Artistic Universal”.

Între 27 noiembrie 2018 şi 14 aprilie 2019, România propune publicului francez, şi nu numai, peste 200 de proiecte într-un demers unic de diplomaţie publică, economică şi culturală.

Sezonul are vocaţia de a reînnoi imaginea şi percepţia pe care le au ţările noastre una faţă de cealaltă şi de a întări legăturile economice, ştiinţifice şi culturale dintre cele două state.

Teatru, dans, muzică, cinema, literatură, arte vizuale, expoziţii, dezbateri, gastronomie sunt domeniile în care Sezonul îşi propune să creeze un dialog autentic între comunităţi şi creatori.

Momentele-cheie ale Sezonului includ evenimente precum: „Sezonul României la Centrul Pompidou”, concert Radu Lupu şi Orchestra Română de Tineret la Filarmonica din Paris, Forumul Economic franco-român la Bercy, Focus România la Théâtre de la Ville sau Festivalul filmului românesc la Paris.

„Uitaţi de clişee” este îndemnul reflectat într-o identitate vizuală curajoasă şi inedită. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.