Guvernul britanic a anunţat duminică deblocarea a 1,57 miliarde de lire sterline (1,74 miliarde de euro) pentru sectorul cultural, în pericol din cauza epidemiei de coronavirus, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sectoarele artelor, culturii şi patrimoniului britanic, de renume mondial, vor primi 1,57 miliarde de lire sterline în cadrul unui plan de salvare pentru a le ajuta să-şi revină din impactul coronavirusului", a anunţat Guvernul duminică, într-un comunicat. 

Este vorba despre "cea mai mare investiţie realizată vreodată în cultura britanică", se arată în comunicat.                

Teatrele, muzeele, galeriile, palatele istorice vor fi eligibile, la fel ca toate organismele care se ocupă de muzica live, patrimoniu sau cinema-ul independent. 

Mare parte din acest ajutor )1,15 miliarde de lire sterline) va merge la instituţii culturale din Anglia, sub formă de subvenţii 8880 de milioane) şi de împrumuturi (270 de milioane). 

Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor vor primi 33, 97 şi 59 de milioane de lire sterline. 

"Am spus că nu voi lăsa să se prăbuşească domeniul cultural şi această investiţie masivă arată angajamentul nostru", a spus ministrul Culturii, Oliver Dowden, care a precizat că înţelege "marile provocări" cărora trebuie să le facă faţă în prezent cei 700.000 de angajaţi din acest domeniu.

Acest sector a suferit în mod special, privat de orice venit după izolarea impusă în 23 martie. 

Sâmbătă, muzeele şi cinematografele au fost autorizate să se redeschidă. Dar, din cauza măsurilor de distanţare fizică, viitorul concertelor şi festivalurilor rămâne incert.  

De mai multe zile, apeluri de ajutor au fost transmise Guvernului. Joi, 1.500 de mari nume ale muzicii britanice i-au adresat o scrisoare ministrului Culturii, cerându-i să acţioneze. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.