Trei tineri muzicieni din Rusia, doi din România şi câte unul din China, Kazahstan, Japonia şi Letonia s-au calificat, miercuri, în semifinala Secţiunii de Pian a Concursului Internaţional "George Enescu" 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Etapa II a Concursului Internaţional "George Enescu" 2018, Secţiunea Pian, s-a desfăşurat în zilele de 18 şi 19 septembrie, la Ateneul Român din Bucureşti.

Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului: Anna Grot (Rusia), Alexander Panfilov (Rusia), Xuanyi Mao (China), Oxana Shevchenko (Kazakhstan), Iulia Marin (România), Florian Mitrea (România), Daria Parkhomenko (Rusia), Ryutaro Suzuki (Japonia) şi Daumants Liepins (Letonia). Datorită nivelului artistic ridicat al tinerilor muzicieni înscrişi la ediţia Concursului Enescu 2018, juriul de specialitate a decis calificarea în semifinală a nouă concurenţi, în loc de opt.

Juriul Secţiunii de Pianal ediţiei 2018 a Concursului Enescu este format din Philippe Entremont (Preşedintele Juriului), Hyoung-Joon Chang, Dan Atanasiu, Dana Borşan, Andrei Pisarev, Pascal Rogé, Peter Jablonski şi Philippe Dinkel.


Semifinala Concursului Enescu  se va desfăşura vineri, începând cu ora 09.00, la Ateneul Român.

Biletele pentru Semifinala de Pian sunt încă disponibile în reţeaua Eventim.

Finala Concursului, Secţiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Vassily Sinaisky, va avea loc pe 23 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Biletele pentru Finala Secţiunii Pian, care va încheia această ediţie a Concursului Enescu, sunt sold-out, însă publicul care nu a reuşit să achiziţioneze locuri în sala de concert va putea urmări finala în transmisie live pe www.festivalenescu.ro.

Cu vârste cuprinse între 16 ani - cel mai tânăr concurent înscris în Concurs - şi 33 de ani - vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni susţin recitaluri cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar şi ale compozitorului George Enescu. Concurenţii evoluează în faţa juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacraţi şi în faţa publicului în cele trei etape de concurs şi în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secţiuni: Violoncel, Vioară şi Pian. La secţiunea Compoziţie, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte şi având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare. 

La 60 de ani de la prima ediţie, înplin an de sărbătoare a Centenaruluişi a 137 de ani de la naşterea compozitorului George Enescu, Concursul Internaţional "George Enescu" propune publicului o experienţă unică, şi extinde perspectivele culturale şi educaţionale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poate transforma şi construi o societate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.