Sala Palatului a fost neîncăpătoare pentru miile de români care au participat la filmările lungmetrajului “Cravata galbenă”/“The Yellow Tie”, la un concert dirijat de actorul John Malkovich, care îl interpretează pe celebrul dirijor Sergiu Celibidache. Peste 4.000 de persoane au fost spectatorii punerii în scenă a unui concert istoric susţinut de renumitul dirijor împreună cu Filarmonica din Munchen, care a avut loc în anul 1989, în Philadelphia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sergiu Celibidache este recunoscut ca dirijor neîntrecut al simfoniilor lui Anton Bruckner, recreate la Sala Palatului împreună cu Orchestra Română de Tineret a Centrului Naţional de Artă “Tinerimea Română”.

"Dirijorul nu este neapărat muzician, dar el poate să fie şi muzician. Un om care face ordine în orchestră, pentru ca instrumentele să cânte deodată, să nu devină niciunul prea strident şi să ia naştere o oarecare funcţie muzicală, asta încă nu înseamnă muzică. Este doar premisa care face posibilă naşterea muzicii”, declara Sergiu Celibidache.

Nominalizat la două premii Oscar, la Globurile de Aur şi la premiile BAFTA, John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei mondiale contemporane. Actor, producător şi regizor, acesta este cunoscut pentru rolurile din “Dangerous Liaisons”/”Legături primejdioase” sau “Being John Malkovich”/ “În pielea lui John Malkovich”.

„Cravata galbenă” portretizează viaţa extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiţi, dar şi unul dintre cei mai controversaţi artişti ai secolului XX.



Pelicula este regizată de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, după un scenariu co-scris alături de  James Olivier. În echipa de realizatori a filmului îi regăsim şi pe cineastul Peter Menzies Jr., designerul de costume Alessandro Lai, designerul de coafură şi machiaj Lynda Armstrong şi scenograful Vlad Vieru. Muzica originală este semnată de Kathryn Kluge şi Kim Allen Kluge, iar Des Hamilton şi Georgia Topley conduc castingul internaţional.

Producătorii filmului sunt Adela Vrînceanu-Celebidachi, Cristina Dobriţoiu, Andrei Boncea, James Olivier şi Robert W. Cort.

Filmările pentru lungmetrajul “Cravata galbenă”/”The Yellow Tie” au loc în această perioadă în Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.