Conacul neoromânesc de la Nana, aflat în mijlocul Bărăganului, la 56 de kilometri de Bucureşti, în judeţul Călăraşi, a fost estimat de Armark Historical Estate între 200.000 şi 250.000 de euro, având un preţ de pornire de 175.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conacul Nana este o proprietate de aproape patru hectare care păstrează tot farmecul arhaic al Bărăganului autentic.

"Este o construcţie ridicată acum mai bine de un secol, care îmbină cu succes elemente ale stilului neoromânesc cu accente autentic tradiţionale. Cu o suprafaţă impresionantă pentru standardele vremii, cei peste 400 de metri pătraţi ai conacului imprimă un aer majestuos proprietăţii. Elementele decorative sculptate bine conservate, intrarea impozantă sau pridvorul cu coloane sunt doar câteva dintre elementele specifice stilului arhitectural care se contura în a doua jumătate a secolului al XIX-lea în spaţiul românesc de la sud de Carpaţi. Aspectul tipic muntenesc este subliniat de cerdacul de lemn ce împrejmuieşte imobilul şi îi o conferă un aspect rustic. Toate acestea fac din conacul Nana o proprietate ideală pentru o casă de vacanţă cu micro-fermă, perfectă pentru cei care optează pentru un stil de viaţă bio", spune Constantin Prisecaru, Managing Partner al Artmark Historical Estate.

Pe domeniul conacului sunt două case autentice maramureşene. Ambele locuinţe secundare, de 71 şi respectiv 47 de metri pătraţi, au fost aduse, bucată cu bucată, tocmai din Ţara Oaşului, de la aproape 700 de kilometri distanţă.

Casele păstrează toate elementele originale, de la acoperişul din şiţă şi îmbinările în cuie de lemn, la mobilierul, sobele, ceramica şi covoarele specifice.

Domeniul are şi un important potenţial turistic. Se află în imediata vecinătate a unei păduri de salcâm, iar din pridvorul conacului poţi păşi direct într-o piscină de 50 de metri pătraţi, amenajată ultramodern şi alimentată cu apă sărată.

Bucătăria conacului este complet utilată, iar mobila, care este inclusă în preţul proprietăţii, a fost aleasă cu o grijă deosebită pentru păstrarea stilului general al reşedinţei. De altfel, în zonă se poate practica echitaţia şi pescuitul. Iar satul a căpătat o notorietate bruscă la nivel naţional după ce, în anul 2013, familia unui fost preşedinte al României a devenit cel mai mare proprietar agricol din zonă prin cumpărarea unei suprafeţe de 290 de hectare de teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.