Mikis Theodorakis, celebrul compozitor grec, autor al coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost externat marţi dintr-un spital din Atena unde fusese transferat vineri, după un "episod cardiac", a anunţat agenţia greacă de presă Ana, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 93 de ani, Mikis Theodorakis, personalitate emblematică a ţării, a fost spitalizat vineri în Centrul medical din Atena, spital privat, după ce a acuzat o durere puternică în piept. Starea sa este ameliorată, adaugă agenţia. 

Potrivit unui comunciat al spitalului, citat de Ana, compozitorul "a petrecut 24 de ore la terapie intensivă, apoi a fost transferat într-un salon unde a stat trei zile". 

Compozitor prolific, el a lăsat o amprentă şi asupra vieţii politice a ţării. Rezistând contra naziştilor, militant comunist în timpul războiului civil (1946-1949), combatant contra dictaturii colonelilor (1967-1974), el a fost deputat în Parlament în anii 1980 şi ministru în guvernul conservator la începutul anilor 1990. 

Născut pe insula grecească Kios din Marea Egee, la 29 iulie 1925, Theodorakis a studiat muzica în Atena şi la Paris. 

În timpul crizei greceşti în 2010, el a criticat austeritatea impusă şi a fost împotriva creditorilor Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional. A fost rănit de gazele lacrimogene în februarie 2012, în timpul unei violente manifestaţii în faţa Parlamentului din Atena. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.