Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, a asigurat, în cadrul conferinţei de presă de marţi, organizată pentru lansarea Festivalului Internaţional "George Enescu", că evenimentul se va desfăşura "în condiţii de maximă siguranţă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Festivalul defineşte tradiţia poporului român şi modul în care am crescut, am fost educaţi. Avem nevoie să ne întoarcem la elementele centrale ale vieţii noastre, precum muzica. Din nefericire, această pandemie a limitat mult activităţile culturale. Avem o soluţie, eficientă, este legată de vaccinare", a spus Gheorghiţă, precizând că până acum au fost vaccinate 1.200.000 de persoane, mai mult de jumătate dintre acestea primind şi cea de-a doua doză a vaccinului. 

"Ne dorim să începem cât mai curând etapa a treia de vaccinare, aşa încât într-un timp scurt să avem un procent cât mai mare de populaţie protejat prin vaccinare", a precizat coordonatorul campaniei.  

El i-a asigurat pe organizatorii Festivalului "de toată deschiderea noastră, tocmai pentru a face posibil în condiţii de maximă siguranţă acest festival în care să poată participa un număr însemnat de persoane. Acest demers este extrem de important, definitoriu şi cred că Enescu reprezintă un simbol naţional. Cred că trebuie să facem un efort de a organiza în condiţii bune acest eveniment". 

Festivalul „George Enescu” 2021, ediţia a 25-a, va avea loc între 28 august şi 26 septembrie, la Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.