Consilierii locali din Buzău au aprobat, joi, bugetul pentru aducerea la Buzău, la jumătatea lunii viitoare, a celebrei orchestre „Johann Strauss Ensemble” din Viena, care se va afla în România în cadrul turneului „Best of Vienna”. Bugetul alocat acestui eveniment se ridică la 30.000 de euro, incluzând amenajările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, joi, a fost aprobată suma necesară aducerii la Buzău a renumitei orchestre Johann Strauss Ensemble, astfel că săptămâna viitoare speră să fie semnat contractul, iar concertul să aibă loc pe 19 decembrie.

Conform lui Toma, spectacolul ar urma să fie organizat în Sala Sporturilor din Buzău, iar intrarea va fi liberă.

”Va fi un efort titanic, dar va merita din plin. Vom drapa sala pentru a crea acustica necesară concertului şi vom reconfigura actuala suprafaţă de joc, astfel încât să facem loc orchestrei, dar şi corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală. Sper să iasă o treabă serioasă, avem deja foarte multe cereri. Concertul face parte dintr-un turneu naţional, erau doar marile oraşe, însă sperăm să reuşim să introducem şi Buzăul pe această listă. Orchestra va fi pentru început la Bucureşti, apoi la Sibiu, iar pe 19 încercăm să o aducem la Buzău. Este vorba despre o sumă alocată de 30.000 de euro, cu tot cu amenajări, nu e mult, sunt 24 de oameni. Încercăm să facem un oraş mai vesel, să nu mai fim un oraş trist şi prăfuit. Vor fi şi invitaţii, dar intrarea va fi gratuită, după principiul primul venit, primul servit”, a declarat primarul Constantin Toma.

Johann Strauss Ensemble revine în România pentru al 13-lea an. Concertele vor debuta pe 12 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, şi vor continua pe 13 decembrie — Sala Thalia din Sibiu, 14 decembrie — Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, 15 decembrie — Teatrul "Ioan Slavici" din Arad, 16 decembrie — Palatul Culturii din Târgu-Mureş (două reprezentanţii de la orele 17,00 şi 20,00), 17 decembrie — Palatul Culturii din Bistriţa şi pe 18 decembrie — Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.