Reputatul cineast spaniol Carlos Saura, cunoscut pentru filme ca „La Noche Oscura” şi „Carmen”, pregăteşte în A Coruña spectacolul de operă „Don Giovanni”, după Mozart.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă faptul că semnează regia spectacolului, scenografia este bazată pe desene care îi aparţin şi care vor fi proiectate, informează TVE.

Bazat pe libretul lui Lorenzo Laponte, spectacolul lui Saura va avea premiera pe 13 septembrie în A Coruña.

Nu este prima dată când regizorul lucrează pentru o astfel de producţie. „Aş putea să îl schimb pe Don Giovanni şi să îl fac aşa cum îmi pare mai bine. În acest caz, partitura este fixă şi trebuie acceptat asta”, a spus regizorul celebru şi pentru „Cría Cuervos”.

Carlos Saura s-a folosit de personaj pentru filmul lui „Io, Don Giovanni” (2009). „Este un cuceritor, este condamnat”, a mai spus el.

Directorul muzical, Miguel Angel Martinez, a dezvăluit că vor exista şi suprize în spectacol şi a adăugat: „Anumite numere muzicale vor fi mai alerte, altele, mai puţin”.

Opera a avut premiera la Praga în 1787. După 9 ani, ea a fost prezentată în premieră în Spania, în A Coruña.

Acţiunea este plasată în Sevilia secolului 16. „Don Giovanni”, considerată opera buffa, spune povestea unui tânăr nobil, promiscuu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.