Cincizeci de meşteri, anticari şi artişti aduc obiecte din ceramică, ţăsături, icoane, podoabe, obiecte din lemn la târgul dedicat Moşilor de Arhangheli, de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Ţăranului marchează sfârşitul toamnei şi ultimele zile înainte de intrarea în Postul Crăciunului, invitând publicul la Târgul cu meşteri şi anticari, "Moşii de Arhangheli" unde, timp de trei zile, de vineri până duminică, de la ora 10.00  până la 18.00, 50 de meşteri, anticari şi artişti vin din toată ţara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an.

Vor fi de târguit: obiecte din ceramică, ţăsături, icoane, podoabe, obiecte din lemn.

De asemenea, vizitatorii vor găsi aici miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, ţuică, sucuri naturale, fructe şi legume.

Preţul biletului de intrare la târg: adulţi - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor - 2 lei. 

"Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moşi. De Hranghel fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi „lumina de veci“ în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la naşi. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta areţilor (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu faţa în sus, oilor le va merge bine. Se serbează „cu desăvârşit nelucru", scria Irina Nicolau. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.