Muzicianul Charles Dutoit va dirija orchestra Filarmonicii "George Enescu", în 27 şi 28 februarie, cu violonista Ioana Cristina Goicea, artist în rezidenţă în Stagiunea 24/25 , în calitate de solistă a Concertului nr. 2, în sol minor, pentru vioară şi orchestră, op. 63, de Serghei Prokofiev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Programul va include şi faimoasa suită "Pasărea de foc" (1919) de Igor Stravinski şi cunoscuta "Simfonie nr. 9, în mi minor, "Din lumea nouă", op. 95 de Antonín Dvořák.

Biletele sunt disponibile pe www.oveit.com sau direct la linkul https://oveit.com/hub/org/l7PDAr7y, iar întregul calendar al Stagiunii 2024/2025 poate fi consultat pe https://filarmonicaenescu.ro/ro/evenimente .

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Charles Dutoit este unul dintre cei mai faimoşi şi mai longevivi dirijori ai scenei clasice internaţionale. A fost distins cu două dintre cele mai importante premii din lumea muzicii. În 2017, a primit Medalia de aur a Societăţii Filarmonicii Regale, iar în 2022, Premio Una Vita nella Musica oferit de Teatro La Fenice din Veneţia. A fost Director Muzical al Orchestrei Simfonice din Montréal timp de 25 de ani, transformând orchestra într-un simbol al excelenţei internaţionale. A colaborat timp de zeci de ani cu orchestrele din Londra, în special cu Royal Philharmonic Orchestra. În 2014, a primit premiul pentru întreaga sa carieră, în cadrul International Classical Music Awards. Cele peste 200 de înregistrări ale sale au câştigat numeroase premii, inclusiv două Grammy.

Ioana Cristina Goicea este artist în rezidenţă al Filarmonicii "George Enescu" pentru Stagiunea 2024/2025. Este laureată a concursurilor internaţionale "Regina Elisabeta" (Bruxelles 2019), Indianapolis (USA 2018) şi "Fritz Kreisler" (Viena, 2014). Este câştigatoarea concursurilor Michael Hill şi Deutscher Musikwettbewerb Bonn, precum şi a concursurilor internaţionale Johannes Brahms şi Andrea Postacchini. A concertat pe scene din întreaga lume, printre care se numără şi Concertgebouw Amsterdam, Berlin Konzerthaus, St Martin-in-the Fields Londra, Wiener Konzerthaus, Town Hall Auckland, Bozar Bruxelles, Melbourne Recital Centre. În prezent, cântă pe o vioară J.B. Vuillaume, oferită de un sponsor privat, precum şi pe o vioară modernă Jürgen Manthey (Leipzig, 2021).

Programul celor două concerte cuprinde lucrări faimoase, foarte apreciate de public. Suita „Pasărea de foc”  de Igor Stravinski  face parte din baletul cu acelaşi nume, compus pentru compania lui Diaghilev şi redă o călătorie plină de bogăţie orchestrală în lumea fantastică a basmului rus, cu ritm, inovaţie şi tradiţie. Concertul nr. 2, în sol minor, pentru vioară şi orchestră, op. 63 a fost compus de  Serghei Prokofiev pentru violonistul Robert Soëtens şi îmbină caracterul liric şi ritmica incisivă, având o mişcarea finală cu caracter dansant şi influenţe spaniole. Simfonia nr. 9, în mi minor, „Din lumea nouă”, op. 95 de Antonín Dvořák este un şlagăr al romantismului târziu, inspirată de muzica americană, dar şi cu trimiteri la dansurile tradiţionale cehe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.