Muzeul naţional de artă modernă din Paris va proteja lucrările stradale revendicate de Banksy, a declarat directorul instituţiei Bernard Blistène, care este proprietara parcării alese de artist pentru a desena un graffiti cu unul dintre şobolanii săi răutăcioşi, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Banksy nu ne-a avertizat, dar este datoria noastră să protejăm lucrarea sa", a spus Blistène.

Artistul a desenat mai multe lucrări în Paris, imagini care exprimă acelaşi idei: guvernul francez şi politica migraţionistă. François Dagnaud, primarul arondismentului XIX, a scris pe Twitter că desenul apărut în cartierul său "va intra repede în patrimoniul departamentului nostru". 

Banksy a revendicat pe reţelele de socializare operele realizate în Paris, între care una care a fost creată pe zidul unei parcări din Centrul Pompidou, după "apariţia" mai multor şabloane în ultimele zile pe zidurile din capitala franceză. 

Pe peretele unei clădiri din nordul Parisului, în apropierea unui adăpost pentru refugiaţi care a fost închis în luna martie în ciuda protestelor primarului socialist Anne Hidalgo, un desen arată cum o fată de culoare colorează cu spray roz un model floral peste o svastică, având alături un sac de dormit şi un urs din pluş. Totodată, o siluetă cu chip trist a fost descoperită luni pe o poartă, aproape de işeirea de urgenţă de la Bataclan, sala de spectacole pariziană care a fost ţinta unui atac jihadist în urma căruia au murit 90 de persoane pe 13 noiembrie 2015.

Administraţia pariziană a transmis că va împiedica furtul operelor lui Bansky sau ştergerea din greşeală a lor de către serviciile de curăţenie. 

Banksy este pseudonimul unui artist graffiti, activist politic, regizor de film şi pictor englez. În operele sale, arta urbană satirică şi epigramele subversive combină elemente de umor negru cu desene în graffiti, realizate după un şablon distinctiv. Lucrările sale artistice de critică politică şi socială au fost realizate în majoritatea cazurilor pe străzi, pereţi şi poduri din oraşe din întreaga lume.

Operele lui Banksy, considerat unul dintre cei mai talentaţi maeştri ai stilului street-art, se vând la licitaţie cu preţuri considerabile, care ajung de multe ori la câteva sute de mii de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.