În contextul în care slujbele au loc online, lăcaşele de cult sunt închise, cea mai mică capelă din Statele Unite, aflată în Georgia, rămâne deschisă în ciuda dimensiunilor ei, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christ's Chapel din Townsend are mai puţin de 5 metri lungime pe 3 metri lăţime şi 12 locuri. Dar această atracţie turistică, cunoscută şi în afara Georgiei, continuă să primească vizitatori, chiar dacă nu pot intra mai mult de trei persoane în acelaşi timp. 

Guvernatorul republican al statului Georgia Brian Kemp a inclus în primele faze ale planului său de reîncepere a activităţilor, de vineri, oficierea slujbelor. 

Mare parte dintre locurile de cult au rămas închise în weekend şi mai mulţi responsabili religioşi au prevenit că o redeschidere ar fi prematură. 

"Doi metri distanţă între noi este imposibil", a admis pastorul Bill Fowler de la Community Bible Church, din apropiere de Savannah, la nord de Christ's Chapel. "Vom continua în online până ce vom fi în siguranţă cu toţii". 

Construită în 1949, distrusă în 2015 de un incendiu, apoi reconstruită cu ajutorul voluntarilor, Christ's Chapel a fost din nou funcţională în 2017. 

Cea mai mică biserică din SUA nu are pastor şi nu sunt oficiate aici niciodată slujbe. 

Mulţi sunt îngrijoraţi de posibilele consecinţe ale mesajului vehiculat de guvernatorul Kemp, în statul care a înregistrat o scădere a cazurilor de coronavirus doar de o săptămână.  

Mai multe personalităţi de culoare se tem pentru populaţia afro-americană, care reprezintă deja 52% din decese în contextul în care ea constituie doar 32% dintre locuitorii din acest stat din sud-est.         

Reîntoarcerea la biserici, dar şi în saloanele de înfrumuseţare şi, de luni la restaurante, ar putea declanşa un nou val de contaminare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.