Rijksmuseum din Amsterdam a prezentat cea mai mare şi mai detaliată fotografie realizată vreodată cu o operă de artă, „Rondul de noapte” de Rembrandt, care are o dimensiune de 717 gigapixeli sau 717.000.000.000 de pixeli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distanţa dintre doi pixeli este de 5 micrometri (0,005 milimetri), ceea ce înseamnă că un pixel este mai mic decât o hematie.

Echipa a folosit o cameră Hasselblad H6D 400 MS de 100 de megapixeli pentru a realiza 8439 de fotografii individuale cu dimensiunile de 5,5 cm x 4,1 cm.

Inteligenţa artificială a fost folosită pentru a uni aceste fotografii mai mici, pentru a forma imaginea finală, cu o dimensiune totală a fişierului de 5,6 terabytes.

Începând cu vara lui 2019, personalul care lucrează la ceea ce au numit „Operaţiunea Rondul de noapte” a folosit cea mai recentă tehnologie pentru a căuta perspective noi asupra picturii înainte de restaurare.

„Rondul de noapte” este considerată cea mai ambiţioasă lucrare a artistului. A fost comandată de primarul şi liderul gărzii civile din Amsterdam, Frans Banninck Cocq, care a dorit un portret de grup al companiei sale.

Operaţiunea „Rondul de noapte” este cel mai mare şi mai amplu proiect de cercetare şi conservare din istoria capodoperei lui Rembrandt. Scopul ei este conservarea pe termen lung a picturii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.