Cartea "Urmându-şi instinctul: povestiri anecdotice cu animale", semnată de E. S. Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiul Apostolic al Sfântului Scaun în România şi Republica Moldova, va fi lansată joi, de la ora 18.00, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment vor fi prezenţi autorul cărţii, E. S. Mons. Miguel Maury Buendía, dr. Luis Ovidiu Popa, directorului Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Diana Turconi, scriitoare, şi Ana Gentea, traducătoarea cărţii.

"De mult timp prietenii mei m-au îndemnat să pun pe hârtie întâmplările pe care le povesteam despre animale", declară E. S. Mons. Miguel Maury Buendía. "Drept care acum, la o vârstă respectabilă şi cu ceva timp la dispoziţie, am considerat că este un moment potrivit să pun mâna pe stilou, ca autor, şi să încerc să scriu ceva pe cât posibil original, frumos şi adevărat, fără pretenţia de a elabora un tratat de zoologie sau, cu atât mai puţin, o carte de fabule – au trecut vremurile fabuliştilor şi ale iluminiştilor. Singura mea intenţie a fost să consemnez fapte de viaţă care ar fi rămas probabil neobservate, dacă nu aş fi făcut efortul de a mi le aminti şi a le pune în ordine; de aceea, în cele din urmă, cartea a căpătat un caracter aproape autobiografic. Sunt convins că fiecare dintre noi ar putea spune poveşti asemănătoare. Ideea este că pe acestea le-am trăit personal şi, prin transformarea lor în exerciţiu literar, au devenit – pe măsură ce scriam, o introspecţie în căutarea amintirilor şi a explicaţiilor, aşa încât întâmplări banale, trăite superficial, au căpătat o consistenţă pe care nu o intuisem, nici nu o sesizasem mai înainte, fără a prezenta totuşi lucrurile trăite ca pe nişte mistere ce nu vor putea fi nicicând lămurute pe deplin".

Evenimentul va fi punctat de un intermezzo muzical şi va fi urmat de o sesiune de autografe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.