Actorii Carmen Tănase, Oana Pellea şi Florin Busuioc i-au mulţumit Olgăi Tudorache pentru tot ce a însemnat în teatrul românesc şi au transmis mesaje emoţionante la despărţirea de "marea doamnă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa Carmen Tănase de la Teatrul Odeon a scris pe Facebook un mesaj emoţionant despre "regina mamă" a teatrului românesc: "Acum e linişte, Regina mea mamă! Va mulţumesc pentru tot!". Mesajul a fost însoţit de o fotografie cu cele două artiste ţinându-se de mână. 

"Să ne gândim la doamna Olga Tudorache. Să ne gândim ce a făcut în teatru şi film şi ce a facut pentru şcoala românescă de teatru. O mare, mare doamnă”, a spus actorul Florin Busuioc. 

Oana Pellea a scris pe Facebook: "Doamna Olga, ... Vă iubesc. Mulţumesc. Dumnezeu să vă ţină sufletul în palma Lui!". 

Actriţa Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internată din 9 octombrie.

"Români, a murit OLGA TUDORACHE...! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!", a scris Florin Călinescu. "Noapte bună, Olga!", a scris mai târziu actorul. 

Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a intrat în echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat până în anul 1966, când instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, până în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Olga Tudorache, supranumită "doamna teatrului românesc”, este cunoscută pentru roluri precum Vitoria Lipan din ”Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, Beatrice din ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, Regina din "Regina mamă", de Manlio Santanelli, spectacol jucat la TNB, şi mama lui Mihai Viteazul în filmul din 1970. 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.