Cântecul „Bella Ciao” a răsunat miercuri după-amiază din minaretele din Izmir în locul obişnuitei chemări la rugăciune, ca urmare a unui atac informatic, iar autorităţile anchetează cazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sistemul de chemare la rugăciune din Izmir a fost ţinta hackerilor, astfel, cântecul partizan italian „Bella Ciao” a răsunat miercuri după-amiază din minaretele unor moschei din oraşul aflat în vestul Turciei.

Autorităţile au lansat o anchetă joi, potrivit en24.news.

Divizia locală a Diyanet, autoritatea turcă pentru probleme religioase, a confirmat incidentul printr-un mesaj publicat pe Twitter. A fost menţionat că a deschis o anchetă şi a făcut o plângere la poliţie.

„Bella Ciao” a fost difuzat după ce „persoane necunoscute au sabotat şi piratat sistemul de chemare la rugăciune”. Procuratura din Izmir a deschis o investigaţie privind incidentul, dar şi în legătură cu utilizatori de social media suspectaţi că „au denigrat valorile religioase” pentru că au apreciat cele întâmplate, a relatat agenţia Anadolu.

Un purtător de cuvânt al partidului conservator AKP, aflat la putere, a condamnat „vehement” incidentul petrecut în al treilea cel mai mare oraş turc, ameninţând pe Twitter că făptaşii vor fi găsiţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.