Beatrice Welles, unul dintre cei trei copii ai lui Orson Welles şi administratorul averii cineastului, a transmis o scrisoare directorului de conţinut al Netflix, Ted Sarandos, pentru a-i cere să îşi reconsidere planul privind anularea prezentării filmul tatălui ei „The Other Side Of The Wind” la Festivalul de la Cannes de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În e-mailul trimis, pasaje din el fiind transmise Vanity Fair, Beatrice Welles a spus: „Am fost foarte supărată şi tulburată să citesc în ziare despre conflictul cu Festivalul de Film de la Cannes. Trebuie să vorbesc în numele tatălui meu”.

Ea a insistat ca Netflix şi Cannes să îşi rezolve dezacordurile. „Am văzut cum marile companii de producţie au distrus viaţa şi munca omului pe care l-am iubit atât de mult. Nu mi-ar plăcea deloc să văd că Netflix este o astfel de companie. Vă rog să reevaluaţi şi să faceţi ca filmul tatălui meu să fie puntea peste prăpastia dintre Netflix de Cannes”.

Potrivit Vanity Fair, Sarandos a răspuns scrisorii lui Beatrice Welles, însă nu au fost oferite detalii.

Netflix a fost compania care a finaţat postproducţia filmului „The Other Side Of The Wind”, neterminat de Welles, şi plănuia să îl prezinte în premieră la Cannes, înainte de a-l lansa pe platforma de streaming, în toamnă. Însă, în ultimul moment, compania a decis să retragă pelicula din festival - unde ar fi putut participa doar în afara competiţiei, regulă impusă de organizatori platformelor care nu acceptă să distribuie filmele în cinematografe. Compania deţine drepturile asupra filmului.

Orson Welles (1915 - 1985) a filmat lungmetrajul în anii 1970. El spune povestea unui regizor jucat de John Huston, care revine la Hollywood după ce a petrecut mai mulţi ani în Europa, cu ceea ce el speră să fie un film de revenire.

Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, şi-a exprimat joi, într-o conferinţă de presă, dorinţa ca acest film să fie proiectat pe Croazetă.

Potrivit Deadline, producătorul filmului, Filip Jan Rymsza, şi-a exprimat săptămâna aceasta „dezamăgirea” pentru că filmul nu va fi prezentat în festival. El a precizat că întreaga echipă care a lucrat la postproducţia filmului „a luptat mult şi din greu să convinsă Netflix” să permită proiectarea lungmetrajului la Cannes şi că toată lumea are de pierdut dacă asta nu se va întâmpla.

cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 8 - 19 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.