Camera Deputaţilor va putea fi vizitată gratuit marţi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, între orele 10.00 şi 16.00. Pentru acest interval sunt pregătite mai multe activităţi pe peluza de la intrarea principală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul va fi permis pe la intrarea C1.

Vor putea fi vizitate sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară, respectiv „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al. I. Cuza”, „I.G.Duca” şi „Mihai Viteazul”, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen, Galeria presei, Galeria de onoare, „Nicolae Iorga” şi “Nicolae Bălcescu”.

De asemenea, Camera Deputaţilor va amenaja, pe peluza de la intrarea principală, 6 terenuri de badminton pentru copiii care îndrăgesc acest sport.

Pe parcursul zilei, vor fi organizate prezentări ale tradiţiilor militare şi simulări ale mânuirii armelor, susţinute de „Tradiţia militară”, cea mai veche asociaţie de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX - XX din România, care reprezintă ţara noastră la Uniunea Europeană a Asociaţiilor Istorico-Militare şi a participat la numeroase manifestări specifice, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Jandarmeria Română va prezenta copiilor două echipaje canine şi patru echipaje ecvestre, iar maşinile de intervenţie pe care le folosesc reprezentanţii instituţiei vor putea fi vizitate cu această ocazie. Copiii şi însoţitorii lor vor putea vedea jandarmi în ţinute de epocă (1918 - 1950), precum şi o expoziţie a Jandarmeriei Române cu uniforme din perioada 1918 - 2020.

Poliţia Capitalei le propune participanţilor o întâlnire cu reprezentanţii mai multor echipaje de intervenţie rapidă, de poliţie rutieră (autoturisme şi motociclete), şi de criminalistică, acestea din urmă dorind să organizeze, împreună cu cei mici, jocuri de-a detectivii, sub forma unei experienţe educative utile.

La eveniment va fi prezentă şi Biblioteca Naţională a României, cu un stand de carte pentru copii.

Prezentarea spaţiilor va fi făcută de ghizii Centrului internaţional de conferinţe care, alături de angajaţi, vor oferi detalii despre arhitectura sălilor incluse în traseul de vizitare şi despre specificul activităţilor parlamentare.

Traseul de vizitare va fi marcat şi delimitat, în conformitate cu măsurile legale care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, vizitatorii având obligaţia să poarte masca de protecţie pe toată durata vizitei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.