Premiera noului serial docu-reality „Vânătorii de Comori: România" va avea loc pe History Channel în 14 mai, emisiunea fiind urmărită marţea, de la ora 21.00. Cătălin Botezatu, cobzarul Bogdan Mihai Simion, actorul Augustin Viziru, vloggerul Horia Sârghi, directoarea Muzeului Naţional Tehnic „Dimitrie Leonida" din Bucureşti, Laura Maria Albani, precum şi proprietarii barului „Ubuntu", din Bucureşti, Ionuţ Ţîrdel şi Iulia Calea vor fi clienţii-surpriză care le vor lansa provocări vânătorilor de comori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul emisiunii, echipa de patru dealeri de obiecte vintage - formată din Liviu Andrei, Gabi Badea, Dan Greere şi Ştefana Micu - are la dispoziţie 48 de ore pentru a satisface cererea unui client foarte important. În fiecare episod, „vânătorii" caută în pieţe de vechituri, colecţii personale şi cheamă vânzători în magazinul lor, în speranţa de a găsi cele mai interesante şi profitabile obiecte care să se potrivească cererii clientului lor. Aceştia îşi fac strategii, negociază, fac achiziţii riscante, toate cu speranţa că vor da peste o adevărată comoară pe care o pot duce la bancă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cătălin Botezatu este un nume sinonim cu moda în România. Şi-a început cariera în 1984 ca manechin, a urmat cursului Institutului European de Modă din Milano iar în prezent este un fashion designer versatil şi mereu surprinzător. Este pasionat de tot ce este frumos şi îi place să lase obiectele, peisajele şi experienţele să îl inspire. Are o colecţie extensivă de artă, decoraţiuni, obiecte şi accesorii vestimentare, iar pe „Vânătorii de comori" îi provoacă să îi găsească un obiect special de la începutul secolului 20.

Horia Sârghi, sau „Zaiafet" cum i se spune în online, este creator de conţinut pentru YouTube de peste 10 ani, unde are aproape 850.000 de abonaţi. Este pasionat de istorie, cărţi şi misterele universului. Pe canalul lui are o serie de episoade dedicate istoriei comunismului din România şi a venit la „Vânătorii de comori" pentru a găsi un obiect special de pe „vremea tovarăşilor" pe care să îl folosească în mod decorativ în studioul de filmare.

Bogdan Mihai Simion este lăutar, cobzar, culegător de muzică tradiţională şi doctor în Litere. Are gusturi eclectice, bine educate şi foarte particulare. Colecţionează instrumente muzicale tradiţionale, discuri vechi, partituri, cărţi şi artă modernă. Pe „Vânătorii de comori" îi trimite în căutarea unui obiect muzical unic pe care să-l adauge la colecţie.

Augustin Viziru este un actor talentat şi un jucător de biliard multi-premiat. Deşi s-a regăsit adesea în rolul „băiatului rău", în timpul liber este foarte „cuminte" şi face tot ce îi stă în putinţă să le facă pe plac soţiei şi fiicei lui. Este pasionat de sport şi cinema şi se declară „foarte greu de impresionat". Pe „Vânătorii de comori" i-a rugat să îi găsească nişte obiecte vintage ideale pentru camera de hobby pe care vrea să şi-o amenajeze la el în casă.

Laura Maria Albani este directoarea Muzeului Naţional Tehnic „Dimitrie Leonida" din Bucureşti. Absolventă a Academiei de Arte Plastice din Bucureşti, secţia Scenografie, şi-a început cariera ca Scenograf şi Profesor de Desen şi Istoria Artei. De la platourile de filmare şi catedra de desen a trecut către redacţiile mai multor trusturi de presa, dar a rămas implicată în numeroase proiecte culturale. Colecţionează o multitudine de obiecte antice şi vintage pe care le adună din călătorii. La „Vânătorii de comori" a apelat pentru a-şi reface colecţia de arme la care a fost nevoită să renunţe.

Ionuţ Ţîrdel şi Iulia Calea sunt proprietarii unui bar plin de farmec din Centrul Capitalei. „Ubuntu" nu este doar numele unui business pentru ei, ci o filozofie de viaţă, construită în jurul ideii de comunitate. Barul lor este plin de obiecte vintage strânse pe parcursul anilor din târguri de vechituri şi donate de clienţii fideli, care spun o poveste comună despre trecutul României. La „Vânătorii de comori" au venit în căutarea unei maşini de epocă din Blocul Estic care să fie simbolul perfect pentru afacerea lor.

Serialul „Vânătorii de comori: România" îşi propune să spună poveşti captivante, interesante şi nedescoperite despre istoria României prin intermediul unor obiecte vechi pe care oamenii doresc să le vândă. Emisiunea este o privire transparentă asupra lumii colorate, dinamice şi mereu surprinzătoare a obiectelor de epocă şi a poveştilor care le fac valoroase, văzând lanţul tranzacţiilor de la achiziţie, la evaluare şi expertiză, până la vânzarea finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.