Filmul „Booksmart”, primul lungmetraj regizat de actriţa Olivia Wilde, serialele „Pose” şi „Schitt’s Creek” şi miniseria „Tales of the City” se numără între câştigătorii GLAAD Media Awards, care au fost anunţaţi joi seară, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 31-a ediţie a premiilor care recompensează reprezentarea LGBTQ în media şi incluziunea a avut loc online, din cauza pandemiei.

Rachel Maddow a fost premiată pentru jurnalism de televiziune, pentru interviul realizat cu Pete Buttigeig la „The Rachel Maddow Show“.

În discursul ţinut la acceptarea premiului, ea a spus: „Ne aflăm în punctul în care un prezentator TV homosexual declarat poate accepta un premiu pentru un interviu cu un candidat la prezidenţiale homosexual declarat. Progresul în această ţară este foarte rar liniar şi nu este posibil pe cont propriu. Dacă sunteţi vreun pic inspiraţi de progresul pe care îl vedeţi, vă rog să votaţi, organizaţi şi să candidaţi, iar dacă sunteţi înfuriaţi de regresul pe care îl vedeţi, vă rog să votaţi, organizaţi şi să candidaţi”. 

La ceremonia online a fost adusă în discuţie şi importanţa reprezentării pe ecran a persoanelor LGBTQ de culoare.

Actriţa Angelica Ross („Pose”) a vorbit despre recentele evenimente care au stârnit proteste în întreaga Americă. 

„Când am văzut acea înregistrare cu poliţişti albi ucigându-l pe George Floyd, am explodat. Acele imagini ne-au inflamat şi impulsionat. Deci, când protestăm, haideţi să continuăm să schimbăm modul în care oamenii gândesc despre vieţile celor de culoare, mai ales ale celor LGBTQ de culoare, spunându-ne poveştile pe ecran”.

Ceremonia online GLAAD Media Awards a fost găzduită de Fortune Feimster şi Gina Yashere şi a cuprins reprezentaţii ale lui Choe x Halle, Shea Diamond şi Ben Platt.

„Booksmart” (United Artists Releasing), „Pose” (FX), „Schitt’s Creek” (Pop) şi „Tales of the City” (Netflix) au primit principalele premii - cel mai bun film, cel mai bun serial dramă, cel mai bun serial de comedie, reprectiv cea mai bună miniserie.

Cel mai bun documentar a fost desemnat „State of Pride” (YouTube), iar cel mai bun film de televiziune a fost ales „Transparent: Musicale Finale” (Amazon).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.