Bloomberg News a început joi să îşi anunţe mai mulţi angajaţi că va încheia contractele de muncă, potrivit unor surse citate de Variety, iar între aceştia se numără redactori care lucrează pentru compania media de câteva decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aparent, compania doreşte să angajeze oameni mai tineri, într-o campanie de restructurare a sa.

Aproximativ 90 de angajaţi sunt afectaţi de decizie, potrivit unei surse, ceea ce reprezintă mai puţin de 3% din totalul echipei editoriale şi de documentare. Bloomberg LP are în total aproximativ 20.000 de angajaţi.

În memoriul trimis de John Micklethwait, redactorul-şef al Bloomberg, el le-a spus angajaţilor că restructurează redacţia pentru a accelera unele dintre procedee. „Trebuie să avem mai multă implicare şi responsabilitate. În mare parte vom rămâne la principiul o poveste, un redactor. Nu mai sunt necesare recitirea şi reeditarea. Da, desigur că vor exista materiale complicate care necesită implicarea managerilor, dar astea sunt excepţiile. Fie avem încredere într-un redactor să gestioneze un material, fie nu. Dacă nu ne place rezultatul final, vom da redactorului un feedback sincer”.

El le-a spus angajaţilor că, uneori, redacţia „«a pierdut» subiecte pentru că s-a mişcat prea încet”.

„Echipele au aşteptat ca cineva să recitească un articol sau au ignorat cererile pupitrului de ştiri să dea informaţia rapid. Managerii au petrecut prea mult timp să stabilează teleconferinţe când ar fi trebuit doar să scrie. Sau echipele au livrat articole pe care nimeni nu le-a vrut”.

Concedierile au legătură mai mult cu procedeele redacţiei decât cu performanţa corporaţiei, potrivit unei persoane care cunoaşte situaţia.

Bloomberg a fost fondată de antreprenorul Michael Bloomberg, care a fost primar al oraşului New York între 2002 şi 2013. Este una dintre cele mai importante entităţi media din sectorul de ştiri financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.