Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, împlineşte un an de activitate, sub deviza "Unique Homes for the Connoisseur of Life" şi încheie 2016 cu un bilanţ de aproximativ 125 milioane euro valoare totală a rezidenţelor istorice în portofoliu, versus tranzacţii finalizate ori în curs de finalizare în valoare de aproximativ 7 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După modelul marilor case internaţionale de licitaţie, Artmark Historical Estate a oferit în acest prim an pasionaţilor de istorie şi de frumos accesul la cel mai special segment al pieţei rezidenţiale, cel al proprietăţilor istorice şi artistice, precum palate, castele, conace şi vile vechi de secole, situate în sau în proximitatea centrelor urbane.

Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz
Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz

Anul 2016, primul din agenda companiei, s-a concentrat pe activitatea de identificare a rezidenţelor istorice, aflate în diverse stări de conservare, având o situaţie juridică care permite repunerea acestora în circuitul pieţei imobiliare, şi mai puţin pe activitatea de tranzacţionare propriu-zisă.

Conacul Alexandrescu Cantacuzino de la Guranda
Conacul Alexandrescu Cantacuzino de la Guranda

Dintre proprietăţile cele mai importante tranzacţionate în acest an amintim: castelul Salbek din Petriş (Arad), casa Corneliu Baba de pe bvd. Aviatorilor (Bucureşti), castelul Pogany din Păclişa (Hunedoara), vila Ştirbey din Mamaia.

Grand Hotel din Constanţa
Grand Hotel din Constanţa

Mai multe informaţii despre comorile arhitecturale ale României, precum şi o selecţie a portofoliului actual, sunt în catalogul Artmark Historical Estate 2016-2017, lansat de curând.  

Palatul de piatră
Palatul de piatră "Udrişte Năsturel"

Iată câteva dintre proprietăţile istorice nou intrate în portofoliul de oferte: "Palatul de piatră" Udrişte Năsturel de la Herăşti (30 de km de Bucureşti, palatul a fost construit la începutul secolului al XVII-lea din iniţiativa vestitului cărturar, cumnat al domnitorului Matei Basarab), Castelul generalului austriac Gyulay Ferencz de la Mintia (Hunedoara, construit în secolul XVII), Conacul Alexandrescu - Cantacuzino de la Guranda (situat lângă Iaşi, cu istorie de peste un secol, ridicat în manieră Neo-românească de un arhitect veneţian), Casa dr. Dobrovici de pe bvd. Lascăr Catargiu, "Casa Frumoasă", (proiectată de către unul dintre cei mai importanţi arhitecţi interbelici ai României, Arh. Duiliu Marcu), Grand Hotel din Constanţa (primul hotel modern din oraş, în stil Art Deco).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.