Un nou documentar BBC despre Oscar Wilde va spune povestea celebrului scriitor cu o distribuţie care va recrea extrase din cele mai importante opere ale sale, inclusiv "The Importance of Being Earnest" şi "The Picture of Dorian Gray", scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Freddie Fox, Claire Skinner, Anna Chancellor şi James Fleet vor participa în programul de 80 de minute "The Importance of Being Oscar", care va fi difuzat de BBC Two în Marea Britanie în 2020. Richard Curson Smith va fi regizor. 

Stephen Fry, nepotul lui Wilde, Merlin Holland şi ultimul biograf, Matthew Sturgis, vor face parte din filmul care va explora cariera strălucită şi scandaloasă a scriitorului şi vor puncta locul său în înalta societate din epocă. Telespectatorii vor asculta experţi, entuziaşti şi biografi în timp ce vor pătrunde în viaţa şi cariera lui Wilde. 

Compania Banijay din Marea Britanie va produce filmul şi se va ocupa şi de vânzări la nivel internaţional. 

"Este timpul pentru o reevaluare a vieţii lui Oscar Wilde şi pentru televiziune", a spus producătorul executiv Franny Moyle. "Am simţit că povestea procesului lui Oscar, a timpului petrecut în închisoare şi a ultimilor ani au fost bine prezentaţi în documentare. Dar povestea vieţii sale, importanţa operei pe care a creat-o înainte de decădere, merită atenţia, alături de tragica sa moarte". 

"Filmul oferă telespectatorilor o nouă perspectivă şi face lumină atât în ceea ce-l priveşte pe Wilde, cât şi în ceea ce priveşte inspiraţia sa", a spus Mark Bell, comisar pentru BBC Arts. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.